Областният управител д-р Александър Александров подписа договор за ремонта на синдикалния дом в Перник за 112 980 лв.

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Сградата е с нарушена конструкция още от голямото земетресение през 2012 г.

199-08-01 това подписване договор Синди

Моменти от подписването на договора за изпълнението на поръчката

Договорът за възлагане на обществена поръчка за ремонта на синдикалния дом в Перник на стойност 112 980 лв. с ДДС бе подписан вчера. Средствата са осигурени от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Областният управител д-р Александър Александров и управителят на спечелилата фирма „АТМ” ЕООД арх. Ивайло Мишев положиха церемониално подписите си под договора за изпълнението на поръчката. Фирмата спечели откритата процедура за избор на изпълнител на услугата с предложена оферта от 112 980 лв. с ДДС. Ремонтните дейности ще бъдат извършвани поетапно и без да е необходимо сградата да бъде обезлюдена.199-08-01 това подписване договор Синди 2

„След направено конструктивно обследване бе установено, че вследствие на земетресението от 22.05.2012 г. сградата на синдикалния дом е с нарушена конструктивна устойчивост. Изготвянето на този технически и работен проект ще съдържа подробна информация за необходимите укрепващи дейности, за да отговаря сградата на съвременните строителни норми”, каза д-р Александров. Арх. Мишев заяви, че до 15 декември ще бъде представен изготвеният проект пред областния управител. След приемането му гражданите ще имат възможност да се запознаят с него от сайта на Областна администрация – Перник.

 

Spread the love