8 500 лв. събраха за довършването на храма „Рождество Христово“ на благотворителен коктейл в Гоце Делчев, кметството даде 15 000 лв.

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

Сумата е преведена на митрополит Серафим, баба Атлаза Щерева: Майстори – гурбетчии в Испания, предложиха да измажат сградата

 

200-06-01 46_n-1 200-06-01 717_n8 500 лв. бяха събрани на благотворителен коктейл за довършване на строящия се храм „Рождество Христово”. Събитието се организира от ГЕРБ, като събраната сума се очаква да нарасне, тъй като много от дарителите ще преведат суми по откритата банкова сметка. Парите са предадени на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, който присъства на събитието и благослови дарителската инициатива.200-06-01 c83d

Събитието уважиха много бизнесмени, общински съветници и политици. Областният координатор и депутат от ГЕРБ Даниела Савеклиева, евродепутатът Андрей Новаков, Георги Андонов, заместник областният управител Асим Адемов бяха на коктейла. На търг се продаваха икони и кулинарни произведения.

„На 14 юли бяха доставени и монтирани за строящата се чак от далечната 1999 г. църква шест кръста. Църквата се строи в така наречения „Нов квартал“ в града”, каза баба Атлаза Щерева, която е една от най-ревностните помощници. Последната дарена сума за подпомагане на строителството от кметската администрация е 15 000 лева. Много от местните фирми и до днес също помагат в довършването на новата черква. След  окончателното завършване на вътрешните строителни дейности, майстори – гурбетчии в Испания, сами са предложили да направят външното измазване на сградата, съобщи още Атлаза Щерева.

 

Spread the love