Горица Галчева от Добринище, убила сина си с брадва, почина точно преди старта на делото в съда  

Filed under: Актуално от днес,Банско,Благоевград |

42-годишният Йордан често се напивал и тормозел майка си, пъдел я от дома им, събличал я гола

201-04-01-gorica1

Горица Галчева починала преди три месеца

Горица Галчева от Добринище, подсъдима за убийството на сина си с брадва, почина и делото срещу нея бе прекратено. 76-годишната жена трябваше да застане вчера на подсъдимата скамейка, за да се гледа делото по реда на съкратеното съдебно следствие, но се оказа, че е починала на 15 юли. Окръжна прокуратура – Благоевград внесе обвинителен акт в началото на май тази година срещу възрастната жена от Добринище за убийство на осиновения й син Йордан, извършено с брадва. Двамата живеели заедно в къщата им в Добринище, а 42-годишният Йордан често се напивал и тормозел майка си. Той не работел, непрекъснато искал пари от майка си, за да си купува алкохол. Нанасял й побои, пъдел я от дома им, събличал я гола. Често, след като била малтретирана от сина си, Горица отивала при роднини, които й предоставяли храна и подслон.

Както „Вяра” писа, през нощта на 6 август 2014 г. Йордан се прибрал вкъщи много пиян, като по това време майка му спяла. Издърпал майка си от леглото на пода, заплашил я, че ще я убие. Жената излязла от къщата и взела брадва. Нанесла най-малко пет директни и коси удара по главата на сина си. После измила брадвата и я върнала на обичайното й място. Изпрала нощницата си, измила и забърсала част от кръвта на убития, след което си облякла дрехите, излязла пред дома и седнала на бордюра.

Минал приятел на сина й и я попитал какво прави. Тя отвърнала, че синът й паднал. Мъжът влязъл в къщата, за да окаже евентуална помощ, но се натъкнал на окървавеното тяло и се обадил на тел. 112.

Възрастната жена веднага бе задържана и признала вината си.

Spread the love