„Сигал“ едва избегна служебна загуба срещу „Рилецо“, оправи паркета в сетния миг

Filed under: Спорт |

 

203-15-02-vasil1-Pod rakovodstvoto na..

Под ръководството на Людмил Хаджисотиров самоковци вървят втори във вътрешния шампионат.

 

Неочаквани проблеми се струпаха върху плещите на ръководството на „Сигал“ броени часове преди срещата с „Рилски спортист“ в турнира „ФИБА Европа“. От косовския клуб привикаха спешно фирма, която да се справи със счупени части от паркета в „Двореца на младежта и спорта“ в Прищина, който бе в ремонт по време на евроквалификациите.

Оказва се, че съоръжението не се използва само от играчите на „Сигал“, а някои от последните посетители в залата са го оставили в откровено занемарен вид. Все пак управата на косовския шампион реши проблема 24 часа преди сблъсъка с българите, като отправи специални благодарности към работниците, с чиято помощ тимът се размина на косъм със служебна загуба във втория си мач от кампанията.

Отборната статистика показва ясно изразено предимство за гостите от Самоков, които могат да се похвалят с по-добро нападение от съперника си – с успеваемост в стрелбата от средно разстояние 50% срещу 47% за домакините от Косово. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров са по-точни и от далечна дистанция – 35:22 %, както и в стрелбата от фаул линията (100:66 %). „Рилецо“ е по-добър от „Сигал“ и в защита. „Скиорите“ овладяват средно по 31 (срещу 28 на противника), а отделно от това имат и повече откраднати топки на сметката си – 10:3.

Самият двубой, който бе излъчен в пряко предаване от BNT HD, завърши вчера късно вечерта, след редакционното приключване на броя.

Spread the love