Посланикът на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс гостува в ЮЗУ, впечатли се от материалната база

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Гостът увери ректора доц. д-р Борислав Юруков в пълната си подкрепа и готовността да съдейства на университета в Благоевград

dav

Н.Пр. Майкъл Форбс (вляво) бе впечатлен от материалната база на ЮЗУ

Посланикът на Република Ирландия Негово Превъзходителство Майкъл Форбс посети Югозападния университет „Н. Рилски“ – Благоевград. Той се срещна с ректора доц. д-р Борислав Юруков и зам.-ректорите проф. д-р Антони Стоилов и доц. д-р Георги Апостолов.

На срещата бяха обсъдени дългогодишното сътрудничество и добрите отношения с университети в Ирландия, като университета в Лимерик и университета „Тринити колидж“ в Дъблин. Дискутирани бяха и възможностите за разширяване и задълбочаване на партньорството чрез включване на нови предметни области.

Посланикът изрази задоволството си от установените трайни взаимоотношения и увери ръководството на Югозападния университет „Н. Рилски“ в пълната си подкрепа и готовността да съдейства на университета.

Н.Пр. Майкъл Форбс бе впечатлен от материалната база, с която разполага ЮЗУ „Неофит Рилски“, разнообразието от образователни програми, които предлага университетът, и постиженията на студентите и преподавателите.

Spread the love