„Марек Юнион-Ивкони” сключи договор с капитана на Руанда

Filed under: Волейбол,Спорт |

Мукунзи има контузия, вече му е направена операция и след месец ще започне тренировки

Marek UI

Капитанът на националния отбор на Руанда Кристофер Мукунзи подписа договор с „Марек Юнион-Ивкони“ официално и вече е част от отбора. Това съобщи мениджърът на дупничани Людмил Найденов. 25-годишният посрещач пристигна преди седмица в България.

Kristofer_Makuzi_Marek_2016

„Мукунзи сключи официално дългосрочен контракт с нас. Знаете, че ние не вземаме играчи за по една година, защото политиката ни е да ги развиваме и после правим трансфери в чужбина. Мукунзи премина пълни медицински прегледи в столична клиника, тъй като има контузия и трябваше да се види състоянието му. Оказа се, че не е сериозна травмата и вчера му бе направена операция, като след месец ще започне да тренира. Започваме успоредно с това да готвим документите, които му позволяват да работи в България и за втория сезон трябва да бъде готов за игра. Има сериозен опит в силното турско първенство, много качествен и вярвам, че ще помогне на отбора ни за по-предно класиране“, допълни клубният началник. 193-сантиметровият Мукунзи играе посрещач, а последния сезон е защитавал цветовете на турския „Пайеш“.

Всеки момент се очаква да излезе и разрешението от Агенцията по заетостта за другото екзотично попълнение в отбора – Окело Дауди. Угандиецът съществува вероятност да дебютира още днес срещу „Славия”, ако документът бъде издаден. „Марек Юнион-Ивкони” излиза тази вечер срещу „белите“ в зала „Панайот Пондалов“ в квартал „Овча купел“.

Spread the love