Откриват 32 работни места в Преник с проект за 331 000 лв.

Filed under: Перник |

 

215-07-03-проект Блу пойнт

 Специалната пресконференция, в която участва и Ирена Соколова.

32 работни места ще бъдат открити в Перник с проект на стойност 331 хиляди лева. Работим заедно с компаниите за активна социална отговорност и изграждаме професионален капацитет на безработни и хора с увреждания, заяви народният представител и зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии Ирена Соколова по време на пресконференция във връзка със стартиране на проект „Ново работно място в Блу пойнт “.

Участие във форума взеха още кметът на кметство „Изток“ Емил Костадинов и представителите на ГЕРБ в Общински съвет-Перник Цветана Пиралкова и Атанас Захариев. Проектът, на стойност 331 хиляди лева, се  финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и цели да осигури достъп до заетост на безработни или неактивни лица чрез създаване на 32 устойчиви нови работни места.

Соколова изтъкна факта, че фирмата работи активно с Професионална гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски”, създадена е дуална паралелка по специалност  „шивач“ и предстои откриването на втора „моделиер“ и това сътрудничество е пример за истинско професионално/дуално образование, насочено към нуждите на средата.

„Тридесет и две на брой са наетите лица по проекта, което означава, че в тридесет и две семейства ние внасяме надежда, като им даваме шанс за по-добър живот“, каза още народният представител.

 

Spread the love