Пенсионерът Георги плаши бизнесмена Николай Ганчев с бомба: Ще взривя бензиностанцията ти в Самораново, жив да изгориш

Filed under: Дупница |

Съдия Зафирова го наказа с 1,6 г. пробация

214-01-04 NIKOLAI GANCHEV copy

Николай Ганчев

Пенсионерът Георги, отправил жестока смъртна закана към местния бизнесмен Николай Гачев за унищожение и погром, бе осъден на пробация, съобщиха от Районния съд в Дупница.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ивайло Василев

217-01-04 Йонко-гергов

Йонко Гергов

 

 

Осъжданият и преди това Георги И. А. ще изтърпи наказание пробация с пробационни мерки „задължителна регистрация по настоящ адрес” и „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 6 месеца.

На 14 август 2015 год. в с. Самораново подсъдимият се заканил на управителя на бензиностанция, собственост на „Никстар груп“ ЕООД, Николай Ганчев да взриви бензиностанцията, намираща се ул. „Отовица“ в с. Самораново. Заканата касае масивна едноетажна сграда, ведно с уредба за течно гориво, включваща резервоари с бензин и дизелово гориво, като цялото имущество е на значителна стойност – 48 558,90 лв. „Ще поставя бомби в бензиностанцията и ще гледам да ги взривя, докато ти си вътре, за да изгориш жив“, заявил подсъдимият на Ганчев. Заканването е предизвикало основателно опасение от осъществяването му – престъпление по чл. 320а, във връзка с чл. 333 от Наказателния кодекс, става ясно от решението на съдия Добринка Зафирова.

Изправеният на подсъдимата скамейка е осъден още да заплати 144,90 лв. направени по време на досъдебното производство за изготвяне на експертиза. Наказателното производство е прекратено, след като подсъдимият признава вината си и постигна споразумение с прокурор Ивайло Василев, подсъдимия и неговия защитник адв. Йонко Гергов. Определението е окончателно и не подлежи  на обжалване.

 

Spread the love