Ливанец прекарва нелегални имигранти през Брезник, арестуваха го

Filed under: Перник,Радомир |

 

Поредните нелегални мигранти са задържани в Брезник.

Във вторник около 19,50 часа на влизане в града бил проверен лек автомобил «Опел Зафира», управляван от 55-годишен мъж с постоянно пребиваване в България, но гражданин на Ливан. В автомобила имало 7 пълнолетни мъже без документи, които се представили за граждани на Ирак. Мигрантите и шофьорът са задържани в брезнишкото Районно управление на МВР и работата по случая продължава. Уведомена е група «Миграция» при ОДМВР – Перник.

Брезнишко се очертава като любима дестинация на пришълци, решили да минат незаконно през България на път към Западна Европа. Само от началото на годината досега в общината са заловени близо стотина мигранти, промъкващи се към границата ни със Сърбия. Най-голямата група бе спряна в края на януари тази година. Тогава бяха заловени 37 чужденци, натъпкани в два микробуса. 25 от нелегалните бяха деца на възраст от 1 до 12 години. Всички се бяха представили за граждани на Ирак.

Неслучайно Главна дирекция «Гранична полиция» обяви горещи телефони, на които, както и на телефон 112, жителите на Брезнишко и Трънско дa пoдaвaт cигнaли зa cъмнитeлни гpyпи oт лицa или aвтoмoбили, за да се противодейства по законен начин на органите на реда за незаконно пpeминaвaщи гpaницaтa чyждeнци. Двете общини ca cpeд нaй-зaceгнaтитe oт мигapнтcкия тpaфик в oблacттa.

 

 

Spread the love