Оставката на Борисов: Петър Димов от Дупница: През 2017 г. България ще е председателстваща Европейския съюз и тази длъжност се изпълнява от премиера, който ще бъде Т. Дончев

Ивайло Константинов: Няма никакъв шанс БСП да се върнат на власт

 Бойко Борисов не ще да управлява с реформаторите, зад тях и Радан Кънев стоят тежки комунисти, твърди Иван Иванов от Сандански

218-01- 010 copy

Томислав Дончев и Ивайло Константинов

ГЕРБ остават най-голямата, най-влиятелната и най-богатата политическа партия и ако този парламент изработи поправки в Избирателния кодекс съгласно резултатите от референдума и въведе 100% мажоритарен вот, в следващия парламент ще влязат само три политически сили, като ГЕРБ ще е с най-много депутати и няма никакъв шанс БСП да се върне на власт, ама никакъв шанс. На тези избори ГЕРБ е първа политическа сила. След загубата на президентските избори… още държи влага потиснатостта… но трябва бързо да се освестим и да се продължи напред. Постъпката на  премиера Бойко Борисов като обмислена и достойна, тактически ход, нека да дадем възможност на другите да дадат алтернатива, каза лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов.

Boiko_Borisov

Бойко Борисов

Оставката на кабинета подпали редакционните телефони, наши читатели ни заляха с писма на фейсбук страницата на вестник ВЯРА.

Публикуваме най-инетерсните анализи и коментари. Ето част от тях:

„Тази загуба на президентските избори на ГЕРБ не е случайна.

…от гласовете, подадени за Румен Радев, 200 000 са герберски (това доказаха и пол. анализатори и социолози)… само 10% от гласовете за Радев са на социалистите… защото ГЕРБ търсеха тези предсрочни избори.

…Бойко не ще да управлява с реформаторите.

А зад реформаторите и Радан Кънев стоят тежки комунисти …и виждате, че им беше дал цели седем министерски поста. Цели СЕДЕМ министри са на реформаторите.

…а знае се, че нямат това парламентарно политическо представителство, че да имат половината министри… щото при сглобяването на това правителство през есента на 2014 г. се поеха ангажименти срещу сформиране на парламентарно мнозинство на комунистическото задкулисие, представляващо реформаторите да споделят половината власт… е, да… ама се видя, че деформаторите са само един тежък воденичен камък на шията на Борисов, който го повличат скорострелно и сигурно към ДЪНОТО” – пише доктор Иван Иванов от Сандански.

„Е, кой беше най-елегантният начин да се освободи от Реформаторския блок ГЕРБ при този пъстроцветен парламент (от цели осем партии) …да изиграе филма с президентските избори, …като се зарече, че при загубата им подава оставка.

…какво направи, за да постигне тази цел – слага леля Цецка Цачева – възможно най-най-неизбираемата персона за кандидат-президент, просто непозната дама. Макар че и ако беше спечелил, пак щеше да отиде на избори, защото коалиционното споразумение се разпадна”- пише на страницата ни във фейсбук Румен Тренчев от Дупница.

„Знайте, че вариантът БСП и ГЕРБ да направят коалиция в следващия парламент е мноого възможен и може би най-доброто! И тази формула е съгласувана с някои външни посолства (така, както бе договорена кандидатурата на летеца ген. Радев).

Ако реформаторите си направят силен резултат на предстоящите парламентарни избори (а те си направиха генералната репетиция за това на тези президентски избори) и имат достатъчно – голям брой вкарани депутати в следващото НС, Борисов е оставил вратичка и за тях”- е мнението на Георги Дангов от Самоков.

„Забележете, ГЕРБ също си преброиха гласовете от твърдото им ядро на тези избори: цели 1 200 000 гласа. …Толкова няма нито една друга партия в момента. …БСП с големи напъни повече от 400 хил. не могат да извадят.

Абсолютна илюзия е това някой да смята, че ГЕРБ ще започне да се спуска по нанадолнището. Никаква аналогия не може да се прави с други партии, в едни други времена. ГЕРБ е партията с най-голяма членска маса, с най-многобройна избирателна маса, с най-много финансов ресурс, с най-много на брой местни структури и с най-много административни, управленски и чиновнически кадри …и най-важното е: С най-много кметове в страната (почти 96% от общините в България се управляват от герберски кметове)” – ни пише Петър Петров от Кюстендил.

„Неслучайно днес Борисов спомена, че започват да си стягат редиците за предстоящите парламентарни избори и ще събира отново кметовете, областните управители и администрацията. А това е една цяла армия”- категоричен е Иван Тодоров от Благоевград.

„Следващият премиер на следващото коалиционно правителство няма да е Борисов (умишлено няма да оглави следващия кабинет, за да не бъде той отново под светлините на прожекторите и да предизвиква гняв у някои), а ще сложи Томислав Дончев.

…През 2017 г. България ще е председателстваща Европейския съюз и тази длъжност се изпълнява от премиера, който ще бъде Т. Дончев”- убеден е Петър Димов от Дупница.

„А Рада Дълбоката (и неговият нов десен проект), както и Гоце Първанов, както и Ковачки (с неговия БДЦ) е Р. Йончев (с неговия Народен съюз) остават извън парцела.

най-много, …най-много ще са четири политическите сили в следващия парламент: БСП, ГЕРБ, ДПС, Обединени патриоти” – заяви Мартин Димитров от Перник.

Социалистите са толкова зле, толкова зле в Благоевградска област, че зорлем вкараха един депутат (Кристиан Вигенин) на последните парламентарни избори.

„Преследваната цел е ясна – доминиране в следващия парламент с възможност за съставяне на коалиционен кабинет, вече с предвидими партньори – патриоти, БСП

…АБВ (на агент Гоце), Реформаторския блок (на Р. Кънев), Народен съюз (на Р. Йончев) и БДЦ (на Ковачки) са аут, ако не разгърнат целия си ресурс и потенциал в позитивен план, което е малко вероятно” – е мнението на Стоян Петров от Дупница.

Подробности в печатното издание

Spread the love