Топ адвокат ще брани вдовицата с три деца от Пловдив, дават й и работа

Filed under: България |

kornelia-petkova

Корнелия Петкова от години е безработна, защото никой не искал майка с 3 деца за служител

Топ адвокатът Марин Марковски е предложил безплатно да защитава в съда интересите на вдовицата на загиналия Атанас Ламджиев от Пловдив и трите им деца.

46-годишният Атанас загина зад волана на лекия си автомобил „Пежо“, който на 18 ноември бе пометен от лъскавото „Ауди А7“ на 26-годишния Любомир Трайков – син на известен пловдивски транспортен бос. Катастрофата стана на кръстовището на пловдивския бул. „Руски“ и ул. „Ген. Данаил Николаев“.

Освен Атанас на място загина 44-годишната му колежка Виолета Стоянова, а 27-годишният му племенник Димитър и 23-годишната приятелка на младия мъж – Полина бяха ранени.

Вчера вуйчото на младата жена съобщи, че няма надежда за спасяването й, тъй като тя е в мозъчна смърт, а органите й се поддържат изкуствено чрез апарати.

Вдовицата на Атанас Ламджиев – Корнелия Петкова, която остана с три малки деца, заяви пред Нова телевизия, че според нея пробите на 26-годишния Любомир Трайков са били подменени и „всичко е заметено“. Жената допълни, че има информация, че виновникът за катастрофата освен алкохол е употребил и наркотици. Петкова обаче е безработна и няма финансовата възможност да наеме адвокат, за да заведе частен иск срещу шофьора.

„Ще оставя всичко в ръцете на държавата“, каза тя.

След като чул интервюто с вдовицата, известният адвокат Марин Марковски й е предложил да я защитава безплатно в съда, съобщи в. „Марица“. Марковски е пожелал да помогне с каквото може и на трите деца на Корнелия.

Да помогне на почернената майка е предложила и пловдивската адвокатка Снежанка Попчева, а директорът на общинското предприятие „Чистота“ в града под тепетата Иван Стоянов съобщи, че ще се свърже с Корнелия Петкова с работна оферта, съобщи „Пловдив 24“.

В момента в общинското предприятие има няколко свободни позиции, като едната от тях е отчетник. По образование вдовицата на Атанас Ламджиев е математик и икономист.

Междувременно вече близо 5000 души са се включили в онлайн петицията, която настоява за максимална ефективна присъда на 26-годишния Любомир Трайков.

„Хората мислят, че държавата ни има много други проблеми, но не си дават сметка, че именно по-малкото зло води до по-голямо. И ако днес не обърнем внимание на джигитите на пътя, то утре за тях ще е нормално да убиват отново и да се измъкват безнаказано или с леки условни присъди! Поради това с тази подписка настояваме Наказателния Кодекс и съдебната ни система да заработят с пълна сила този път и да вкарат виновника за нелепата смърт в затвора за максимално дълъг срок!“, се казва в петицията.

Трайков е обвиняем за причиняване на смърт на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние. Алкохолната му проба след катастрофата показала 0,67 промила.

В момента той е извън ареста с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 15 000 лева, но вчера от Окръжната прокуратура в Пловдив внесоха протест в съда срещу решението за освобождаването на шофьора.

Ако бъде признат за виновен 26-годишният Любомир Трайков може да получи от 3 до 15 години „лишаване от свобода“.

Spread the love