Съветникът и транспортен бос Росен Велев от Петрич вдига луксозен хотел върху почивната станция на „Български пощи” в  Марикостиново

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

 

Агенцията по приватизация отложи вчерашния търг за второ помещение на „Български пощи” в Благоевград срещу жп гарата

223-05-01-%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b5%d0%bd-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b2

Росен Велев

Петричкият общински съветник от коалиция „Роден край“ и транспортен бос Росен Велев, който преди ден стана собственик на почивната станция на „Български пощи” в с. Марикостиново, възнамерява да я превърне в тузарски хотелски комплекс, научи „Вяра”. Въпреки че парламентаристът към момента твърди, че все още не знае какво точно ще прави с новата си придобивка, сигурни източници ни разкриха, че идеята му е сградата, която от години буквално е оставена на самотек, да бъде изцяло модернизирана и реновирана. Пред наш репортер Росен Велев коментира, че още е много рано да каже кавото и да било по въпроса. „Изчаквам да минат всички процедури по прехвърлянето на сградата и едва когато това стане, ще мога да кажа какво точно ще правя занапред с нея. Определено имам някакви насоки, но засега ще ги запазя в тайна”, лаконичен бе той.

Припомняме, че преди ден по време на търг, организиран от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол в София, съветникът спечели битката за стопанисване на сградата срещу сина на депутата от ГЕРБ Димитър Танев – Крум. Той спечели търга за сумата от 74 000 лв. при първоначално обавена цена станцията от 44 000 лв. За търга били купени 3 комплекта тръжни документи, всеки на стойност 500 лв. Единият е на съветника Росен Велев, който влезе в ОбС – Петрич през август на мястото на подалия оставка екскмет Вельо Илиев. Третият кандидат е благоевградски бизнесмен, който обаче миналата седмица се отказал от участие. От останалите 2 оферти по-висока била тази на Велев, който играл с фирмата си „Росинвест“ ООД. Сградата е двуетажно масивно здание със застроена площ от 89 кв. м, колкото е и площта на І етаж, а вторият етаж е със застроена площ от 125 кв.м. Така инвестицията на Велев излиза по 408 лв./кв.м, което е повече от добра цена, като се има предвид, че придобивката му е в районна на Марикостинските минерални бани. Припомняме, че към баните интересът расте лавинообразно от няколко месеца, след като бе открита жп гара Марикостиново.

Същевременно стана ясно, че вчерашният търг в Агенцията по приватизация за второ помещение на „Български пощи” в Благоевград, срещу жп гарата, се е отложил. То е с площ 160,40 кв. м, намира се в 5-етажната ЖСК „Еделвайс“, която е завършена до ниво груб строеж, а наддаването за помещението трябваше да започне от 84 000 лв. За него са били купени 4 комплекта тръжни документи. От агенцията не уточниха причините за отлагането на търга. В момента агенцията продава десетки имоти на „Български пощи” АД, което е част от програмата на дружеството за финансово оздравяване. Общо държавното АД има около 2000 имота, 3000 пощенски клона в страната, както и пощенска мрежа от 80 хил. км.

 

Spread the love