Кметът Методи Чимев взима мерки срещу пуснатите без надзор крави и коне по пътищата в Дупнишко, иска имената на стопаните от Агенцията по храните

Filed under: Дупница |

 

228-08-01

Методи Чимев

Кметът на Дупница Методи Чимев обяви война на безстопанствено оставените животни, които крият предпоставки за инциденти по пътищата и страшни катастрофи. Писмо до директора на Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил изпрати кметът на община Дупница Методи Чимев, съобщиха от пресцентъра на кметството. Повод за него бе входирано писмо от Областно пътно управление – Кюстендил относно зачестили случаи със селскостопански и домашни животни по републикански и общински пътища и създадените от тях предпоставки за пътни инциденти. От ОПУ информират, че са засечени безстопанствено свободно пуснати селскостопански животни и коне, които създават сериозни предпоставки за ПТП. С писмото до ОДБХ се изисква актуална справка на регистрираните животновъдни обекти за отглеждане на селскостопански животни и коне, както и техните собственици на територията на община Дупница. „Многократно са получавани сигнали за преминаването на същите през централни пътни участъци и покрай детски учебни заведения, както и навлизането в частни урегулирани земеделски имоти, с което се застрашава собствеността на населението и земеделската продукция. Надявам се на Вашето съдействие за получаване на необходимата информация, за да бъдат взети строги мерки от страна на община Дупница и собствениците да бъдат предупредени писмено за задълженията им, свързани със законовите разпоредби и Наредбата за отглеждане на домашни животни, птици и пчелни семейства на територията“, се казва в писмото.
След като бъде получена актуалната справка, всички собственици ще бъдат официално предупредени и уведомени за санкциите, които търпят при безстопанствено пускане на животните.

Spread the love