Кошмар! Александрина Петрова от саниран блок в Кюстендил: Детската стая потъна в мухъл и влага, „Бул-Р ДЗЗД” прибраха 1 млн. лв.

Filed under: Кюстендил,Още новини от региона |

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Дарина Грозданова заяви, че голяма част от персонала са роми заради ниската надница от 25 лева.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Мухълът на четвъртия етаж на Гергана Николова

Александрина Петрова от Кюстендил пропищя от санирането на  блока на изхода на града при кръговото кръстовище на Капията  от столичното строително обединение „Бул-Р ДЗЗД”. Тя е  собственик на апартамент на четвъртия етаж и сподели, че е силно притеснена от това, че цялата детска е мухлясала и потънала във влага. За саниране на жилищния блок на ул. „Цар Освободител” от „Бул -Р ДЗЗД” прибират 769030.79 BGN без ДДС, става ясно от справката в Агенцията по обществените поръчки. Координатор на „Бул-Р ДЗЗД” е Димитър Мирчев, който вчера обаче отсъстваше от обекта.

229-01-02-blok4

Пенсионерката Вера се надявала на по-свежи цветове.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Бул-Р ДЗЗД” си плаща и на външна фирма за охрана на строителната площадка

„Не знам каква е тази работа, но според мен не може да се поставя дограма при такива минусови температури, а вижте те дори са ги приготвили и са започнали да ги поставят по първите етажи на блока“, коментираха обитатели на блока. „Едва ли после шпакловката ще хване, нищо чудно през лятото мзилката да стане на юфка. Важно при подбора на крайните покрития е да се анализира и оцени в детайли основата, върху която те ще се полагат, и внимателно да се подбере времето на полагане. Прекалено студеното, както и прекалено горещото време не са подходящи за нанасяне на мазилките. Оптималните температури са обикновено в късна пролет и ранна есен, поне така ни учеха, като бях на работа по строителството в Испания. Основата за шпакловане трябва да бъде суха, незамръзнала, добре почистена от мръсотия, прах, така се осигурява добро сцепление с боята“, споделя строител. Александрина Петрова допълни: „Парадоксът е само при нас, но мокрото петно се вижда отвън под терасата, а също го има и в стаята високо горе. Да пръскам с препарати, не си е работа. Сега ще изчистиш мухъла, а после той пак ще се появи и какво, ефектът е нулев“, добавя 50-годишната кюстендилка. „На мен не ми харесва как шпакловаха, направо си оставиха ръцете, отвътре така е замазано, че по-добре сама да си го бях направила, по-хубаво щеще да стане“, обяснява й Гергана Николова. Реконструкцията на блока пък започнала в средата на септември, а от дружеството дори си позволили да наемат подизпълнител, който да охранява блока, когато по него не се извършват строителни работи.

„Доколкото разбрах, ние не можем да си изберем и външния цвят на жилищния блок. Целият град е в такава бяло-бежова гама. Искаме по-ярки нюанси, които да ни създават настроение“, добавя 67-годишна пенсионерка, едно от постоянните присъствия пред блока.

Според информационната табела по санирането са ангажирани 35 човека. „Като ги слушам, не са от Кюстендил, имат някакъв акцент. Даже голяма част са роми, някъде от Лом и Монтана. Те едва ли са някакви капацитети, сигурно нямат и основно образование, но… Сигурно от фирмата, само й само да вземат поръчката, не подбират, чух, че надницата им е 25 лв.“, коментира Дарина Грозданова.

Spread the love