ОбС – Дупница утвърди Цветанка Вуковска за шеф на ГУМ, 20 търговци скочиха: Не е влизала в магазина, не пазарува от нас

Filed under: Дупница,Още новини от региона |

 

Новата управителка: С игрална зала ще вкарам тийнейджърите в магазина

01-02-1411_n

Цветанка Вуковска и зам.-кметовете Олга Китанова и Красимир Георгиев

 

Над 20 търговци от общинско предприятие ГУМ окупираха заседателната зала на ОбС – Дупница, за да възпрепятстват утвърждаването на Цветанка Вуковска за нов управител. „Искаме си старата управителка Миглена Вельова. Коя е причината да я отстраните? Протестираме срещу избора на Цветанка Вуковска, искаме прозрачна процедура, искаме по-голяма публичност около избора на нов управител. Как може Миглена Вельова, която има зад гърба си над 10 години управленчески опит в предприятието и с положителни финансови резултати, да бъде надмината от Вуковска, която няма и един ден трудов стаж в този бранш?”, нервираха се търговците. Те депозираха две протестни писма. Думата взе майката на бизнесмена Валентин Караилиев: „Съседи сме с Вуковска, но не мога да си представя, че има по-добра визия за развитие на магазина от тази на Миглена Вельова”, каза дамата, която има щанд на първия етаж.

01-02-2352_n

Търговците от ГУМ недоволстваха срещу избора на Вуковска.

„Нямам представа защо търговците реагират по този начин. Изненадана съм, опитвам се да ги разбера, тъй като с Миглена Вельова са били заедно в продължение на 10 години. Нормално е между тях да са създадени приятелски и емоционални отношения. Ако е така, напълно ги разбирам. Но ако зад този протест се крие и нещо користно, което аз бих могла да открия, наистина тези хора ще останат много разочаровани”, каза Цветанка Вуковска пред вестник „Вяра”. Вуковска разкри от микрофона, че в концепцията си за управление е заложила въвеждането на социални инициативи. „Ще поставя акцент върху рекламата на ГУМ. Имам много идеи за привличането на нови клиенти, които по различни причини не пазаруват там. Например младежите между 12 и 18 години. Ще направя игрална зала, която ще привлече точно тази аудитория”, обясни Цветанка Вуковска.

01-02-9032_n

Търговците от ГУМ недоволстваха срещу избора на Вуковска.

Търговците хвърлиха обвинението срещу новата си хазяйка, че тя не е пазарувала от тях и дори не е стъпвала в ГУМ.

Съветниците от БСП се противопоставиха остро срещу новия управител на магазина, като направиха индиректни внушения, че процедурата е опорочена и че протоколът с оценките евентуално е манипулиран, тъй като оценките не са били обявени веднага.

Зам.-кметът Олга Китанова, председател на оценяващата комисия, извини забавянето така: „Оценките по различните критерии, общо 10, се сборуват и в крайна сметка се събират 100 оценки на 9 общински съветници. Процедурата е прозрачна, срещу всеки критерий стои оценката и подписът на всеки от членовете на комисията. В крайна сметка Миглена Вельова получи оценка 4, а Вуковска – 5,19. На събеседването Вельова е получила 4,10, а Вуковска – 5,42. Общата оценка 5,30 е за Цветанка Вуковска, а Миглена Вельова е събрала 4,05. ”

Общинският съвет утвърди Цветанка Вуковска с 23 гласа „за”, 7 въздържали се, сред които съветниците от БСП и Иван Раков от ОДБ, съпартиецът му Костадин Костадинов гласува „за”. С „въздържал се” гласуваха независимият общински съветник Иван Танев и Вили Зашева от „Движение 21”, съпартиецът й Пламен Соколов обаче държа поздравителна реч за Вуковска.

Цветанка Вуковска е икономист по образование. Както „Вяра” писа, тя е завършила УНСС, беше управител на хотел „Рила” в града в продължение на 6 години. Преди това работи като директор на банков клон в Дупница. От няколко месеца е началник-отдел „Търговски дейности” в община Дупница, племенница е на бившия административен ръководител на Дупнишка районна прокуратура – Величка Шопова.

 

 

 

 

 

 

Spread the love