ОбС поряза триото от „Народен съюз” за евтин паркинг за лекарите пред поликлиниката, кметът на Дупница М. Чимев зачеркна паркинга

Filed under: Дупница,Още новини от региона |

 

Екскметът арх. Асен Пилев: Мястото не е предназначено за паркинг, не е проектирано да издържи на такова натоварване

01-06-1644_n

Кметът Методи Чимев и председателят на общинският съвет Ивайло Константинов

 

Кметът на Дупница Методи Чимев сложи кръст на паркинга между общината и ДКЦ-1.

„От понеделник там няма да паркира нито една кола на общинска администрация или каквато и да била друга, може би с изключение на 1-2”, отсече градоначалникът по повод искането на съветниците от „Народен съюз” начело с Лорета Николова лекарите от ДКЦ-1 да ползват преференциален абонамент за синя зона.

Съпартийците на Лорета Николова Ивайло Шаламанов и Спас Андреев поискаха да бъде намалена таксата за паркомясто от 80 на 50 лв. за месец, от 180 на 120 лв. за 3 месеца и от 600 на 350 лв. за година за лекарите.

Искането възмути целия Общински съвет и единодушно съветниците го отхвърлиха.

„Не докторите трябва да са привилегировани, а тези, които се ползват от техните услуги – болните. Този паркинг е толкова претъпкан, че съм виждал как възрастни дами изобщо не могат да се доберат по поликлиниката. Виждал съм майки с деца, които със страшно усилие си пробиват път. Затова съм категорично против подобни привилегии. Искането е дискриминационно. Учителите, бизнесмените, медицинските сестри не са нещо по- малко от лекарите”, категоричен беше Константинов.

01-06-75636_n

Иван Танев, Асен Пилев

Бившият кмет на Дупница, сега общински съветник, архитект Асен Пилев застреля всички, замесени в идеята на „Народен съюз”. „Пространството пред ДКЦ-1 по проект не е предвидено за паркинг. Конструкцията, която държи площадното пространство, няма да издържи дълго на натоварването от многобройните паркирали автомобили. Не искам да гласувам за тази докладна, защото не искам да ставам съучастник в такова престъпление с жестоки последици. Под конструкцията се намират подземните гаражи, а дебелината й не е голяма”, заяви Пилев.

Думите му бяха възприети като тревога от кмета Методи Чимев и той прекрати дебатите с категоричното решение, че ще забрани паркинга на мястото.

БСП съветникът Георги Пехливански заяви: „На нас това ни е известно и затова по времето на кмета Първан Дангов гласувахме подходът към паркинга да бъде превърнат в стълбище и го изградихме. Но наследникът на поста Атанас Янев и екипът му го разбиха с чукове.”

01-06-5234_n

Ивайло Шаламанов, Спас Андреев, Лорета Николова

С най-голяма подигравка към предложението на групата на Лорета Николова се отнесе Костадин Костадинов. Той иронизира тройката, като заяви: „Моля, моля някой от тук присъстващите ми взеха всичките добри идеи. Ние от ОДБ предлагаме таксата за паркиране за майки с две мъжки рожби да е 90%, за майки с женска рожба – 80%, за руси жени – без пари”, каза той, като през цялото време се смя.

„Много е забавен Костадинов, де да беше и толкова конструктивен в предложенията и идеите си”, захапа го чернокоса дама, гост на сесията.

Лорета Николова бясно роптаеше от място.

На няколко пъти тя искаше да вземе думата, но общинският съветник – шеф на комисията по конфликт на интереси, Йонко Гергов я парира: „Не ми отваряй работа, ти си в конфликт на интереси, работиш в поликлиниката.”

01-06-626_n

Костадин Костадинов

Напълно капитулирал, Ивайло Шаламанов накрая обясни едва-едва, че са искали само 10 паркоместа, а мястото трябвало да се уточни на днешната сесия. На това обяснение Костадин Костадинов обяви: „По-неграмотна докладна не бях чел”.

Предложението беше подкрепено единствено от съветниците от БСП, а лидерът на социалистите Станислав Павлов поздрави вносителите за социалната чувствителност и обяви, че ще входира докладна за цялостно намаляване на абонаментната такса за синя зона.

 

Spread the love