„Марек Юнион-Ивкони“ за малко да изпусне „Миньор“

Filed under: Волейбол,Дупница,Перник,Спорт |

marek-vole-620x264

Страдащият от контузии отбор на „Марек Юнион-Ивкони“ взе много важна победа при домакинството си днес на „Миньор“ (Пк). Дупничани взеха 3-те точки след успех с 3:1 гейма (25:16, 25:22, 23:25, 25:21).

В състава на домакините отново се появи с диригентската палка разпределителят Константин Нечев. Младият състезател бе извън строя близо месец и едва вчера направи първа тренировка с топка, а тази вечер игра цял мач. Личеше си, че дългото отсъствие от игрището му е оказало влияние на играта, но включването му повдигна настроението сред съотборниците му. 17-годишният Нечев заслужи адмирациите на публиката за характера, който показа и доказа, че не случайно е сочен за най-талантливия млад играч у нас на този пост. С травма в рамото игра и центърът Венци Трифонов, който бе на познатото си добро ниво.

В първите два гейма, домакините нямаха никакви проблеми. Играта им на блок, в защита и атака спореше и миньорите нямаха с какво да противодействат. Мачът вървеше към 3:0 гейма, но в самият край при резултат 23:23 точки, атака на Станислав Величков се отклони от блокадата на перничани, но първият съдия Константин Йовчев не видя и отсъди топката за гостите. Последваха разправии на игрището, и в крайна сметка Миньор се възползва от този момент и спечели следващото разиграване с 25:23, за да вкара мача в 4-а част. В нея отново нервите и грешките и в двете посоки преобладаваха, като и реферите също правеха спорни отсъждания и в двете посоки. Дори се стигна до разправии между играчите и при 18:17 за Миньор последваха червени картони за Величков и Мартин Симеонов. В крайна сметка „Марек“ показа по-силно желание за победа и спечели с 25:21 точки.

Подробности в печатното издание.

Spread the love