Веско Цинзов с върхово постижение в кариерата си – 22-ри на 10 км ски бягане класически стил в Лилехамер

Filed under: Спорт |

 

231-14-02-vasil-cinzov-n-1

Цинзов (№ 1) продължава да изумява с представянето си от началото на сезона.

Страхотна форма показа самоковският ски бегач Веселин Цинзов в старта за Световната купа по ски бягане на 10 км свободен стил в Лилехамер, Норвегия. На отлично подготвеното трасе националът се чувстваше в свои води и изпъкна с 22-ри резултат, пресичайки финалната линия за 23:52,2 мин. За сравнение – първенецът Кале Халварсон от Швеция даде време 23:04,9 мин. Съотборникът на Веско в националния Йордан Чучуганов пък остана на опашката с 96-о постижение, на 3:35,5 мин от победителя.

„Чувствам се в отлично състояние през последните дни и съм уверен във възможностите си. Надявам се занапред да постигна още по-високи резултати. Вярвам, че мога да се справя, все пак имам вече сериозен опит зад гърба си“, сподели след състезанието 30-годишният Цинзов.

Часове по-късно Веско остана 45-и в преследването на 15 км класически стил. Българинът финишира за 42:52,3 мин, оставайки на 1:32,1 мин от първенеца Мартин Йонсруд от Норвегия. Втори на почетната стълбичка се наредиха сънародникът на Йонсруд – Хоесфлот Клаебо, а трети завърши Мати Хейкинен от Финландия.

Вторият роден представител, който взе участие в надпреварата – Йордан Чучуганов, пресече финалната линия с 84-то постижение, на цели 6:04,2 мин от първата позиция.

Spread the love