5 луксозни автомобила на Явор Мандраджиев-Явата за над 30 000 лв. изгоряха като факли в Разлог

Filed under: Разлог,Рила |

 

Жената и детето на бизнесмена загинаха при взрив в автомобила му преди седем години

233-03-02-iavor1

Явор Мандраджиев-Явата

5 луксозни автомобила изгоряха като факли в дома на Явор Мандраджиев-Явата в Разлог. Според запознати колите са се самозапалили в гаража до жилищния му блок. Проблем в инсталацията на един от автомобилите е причинил пожара, който бързо се е разраснал и е обхванал и другите автомобили. Според предположенията на местните хора цената на колите е над 30 000 лв. Сигнал за огнения инцидент е подаден завчера около 21,38 часа. Веднага на мястото са пристигнали екип огнеборци, които потушили пламъците и успели да предпазят близките постройки. Изгорели са лек автомобил „Ауди“, лек автомобил „Фолксваген Пасат“, лек автомобил „Хонда”, лек автомобил „Опел“ и „Трабант“. Пламъците са засегнали и входната врата на блока, както и част от дограма на първия етаж.

Това е вторият сериозен удар върху Явор Мандраджиев-Явата, който е добре познат в града. Както „Вяра” писа, бизнесменът изгуби съпругата си Снежана и 5-годишния си син Александър, които загинаха при бомбен атентат на 1 септември 2009 г.

Рано сутринта майката тръгнала да води Александър и по-малкото му братче Кристиан на детска градина. Когато отворила вратата на гаража обаче, избухнал взрив.

Снежана и Александър издъхнаха още същия ден, а Кристиан бе приет в „Пирогов“ с тежки травми и опасност за живота.

Явор Мандраджиев е криминално проявен, по данни на полицията. В последните няколко години обаче не е имал криминални прояви. В първите години на демокрацията гравитираше около местната структура на групировката ВИС-2, свързват го с крилото на Николай Цветин от Разлог.

Сега Мандраджиев се занимава със строителство и дървопреработване.

Причините за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.

За случая е сезирана прокуратурата.

 

 

Spread the love