Кюстендилски деца нарисуваха коледни чудеса с учителката си С. Каралийска, малкият Теодор: Обичам да рисувам снежен човек

Filed under: Кюстендил |

 

07-10-3-izlogba

На преден план – Теодор Котев, зад него са Силвия Каралийска и Милена Маркова

 

„Коледни чудеса“ – така кюстендилски деца озаглавиха изложбата си, която показаха на родители в сградата на читалище „Пробуда“ в крайния кв. „Колуша“. Учениците от класа по изобразително и приложно изкуство с преподавател Силвия Каралийска представиха пред публика творбите си, вдъхновени от един от най-светлите християнски празници – Коледа. В изложбата участваха 15 ученици на възраст от 7 до 15 години с 20 картини и 15 картички. „Пожелавам на децата да бъдат много здрави. Темата на изложбата е „Коледни чудеса“ и нека да се сбъднат всички им мечти“, пожела при откриване на изложбата председателката на читалище „Пробуда“ Милена Маркова.

„Много обичам да рисувам снежен човек, занимавам се още от тригодишен в детската градина“, казва малкият Теодор Котев. „Обичам Коледата, можеш да нарисуваш много по темата, има много настроение, весело е. Аз нарисувах елха и Дядо Коледа. Рисувам още от малка, от детската градина“, каза и Милена Кенова. За красивите картини бяха използвани всички видове живописни и приложни техники, а при изработването на картички бе приложена техниката квилинг.

Изложбата ще бъде на разположение на гостите и жителите на град Кюстендил до края на месец декември.

На 19 декември ще бъдат обявени и резултатите от конкурса „Моята Коледа“. „Надявам се моите деца да получат награди, след като се наредят на призови места“, пожелава си Силвия Каралийска.

 

Spread the love