Огнен ад в Рибново! Цяло село гаси огромен пожар, пламъците погълнаха къщата и две плевни на Фикри Кадриев

Filed under: Гоце Делчев |

 

04-01-1

Голям пожар изпепели една къща и две плевни в гърменското село Рибново и държа будно цялото село. Пожарът в къщата на Фикри Кадриев пламнал малко след полунощ в четвъртък срещу петък. Цялото село гасило пожара с подръчни средства до идването на екипите огнеборци от Гоце Делчев, за да ограничат огъня от останалите къщи.

От пламъците са спасени затворените в селскостопанските постройки животни, но сеното и всичко останало в двете плевни изгоряло. Семейството на Кадриев не живее в изгорялата къща.

Фикри Кадриев се занимава със строителство, съпругата му – с тютюнопроизводство, а дъщеря им е учителка. Вчера на място дълго време останаха огнеборци и екип следователи, за да обследват причините за избухналия пожар. Първоначалната версия е късо съединение от кабел между две къщи. Покривът и на втора къща е бил засегнат, но благодарение бързата намеса на местното население и огнеборците от Гоце Делчев е предотвратено опасното разрастване на пламъците. В изгорялата къща на Кадриеви не е останало нищо от покъщнината, всичко било погълнато от пламъците. От къщата са останали само стените. Какви са причините за пожара и каква е стойността на нанесените щети, е в процес на изясняване.

Spread the love