Запорираха банкови сметки и апартамента на Венета Райкова, тя: Ще ме подкрепи ли гилдията в битката срещу Юсел Кадриев?

Filed under: България,Звезди |

Повод за запора е интервю с бившата съпруга на Юксел Кадриев. Съдия Нели Куцкова се произнесла срещу нея на втора инстанция
veneta-raykova

Венета Райкова е уведомена, че е наложен запор на банковите й сметки и има възбрана върху апартамента й. Повод за запора е интервю с жената на Юксел Кадриев, излъчено преди години в „Горещо“.

Проблемът описва самата тя в профила си във Фейсбук.

Публикуваме го без редакторска намеса:

Абсурдната държава, в която живеем Приятели, днес получих Покана за доброволно изпълнение, с която ме уведомяват, че е наложен запор върху банковите ми сметки и е наложена възбрана върху единствения апартамент, в който живеем със семейството ми.

Това е вследствие на спечелено дело срещу мен от Юксел Кадриев – водещ на новините на БТВ на втора инстанция. Първа инстанция ме оправда. Предстои да обжалваме пред трета.

Делото е заради това, че в „Горещо“ преди пет години ми гостува бившата жена на Юксел и разказа за проблемите си с него. Недоволен от чутото Юксел заведе дело не срещу нея, не срещу продуцента на предаването и не срещу Нова телевизия излъчила предаването, а срещу мен.

veneta-faksimile

Това, което сега ме шокира е как за един месец съдия Нели Куцкова взе коренно противоположно решение на това на първа инстанция, без събрани нови доказателства. Нормално ли е преценката на един съдия да бъде коренно различна от другия съдия с едни и същи доказателства, при положение, че законът е един и същ?! Дали с това решение на съда не се ограничава свободата на словото в българските медии?? И какво ще последва оттук нататък за другите водещи, които просто ще задават въпроси на гостите си??

Интересно ми е също да видя дали сега гилдията, която винаги дава вид на обединена, ще ме подкрепи, или ще ме оставят сама да се боря срещу медийния гигант? До момента никой не застава зад гърба ми – нито Нова телевизия, нито продуцентите на „Горещо“, оставена съм сама жена на вълците! Ще стана ли жертва на войната между телевизиите?! И ще платя ли всичко сама от семейния си бюджет както досега?!

Факсимиле от профила на Венета Райкова във Фейсбук
Spread the love