Краси Анев 25-и в преследването в Поклюка, взе 16 точки за Световната купа

Filed under: Спорт |

 

 

235-15-02-anev-prodaljava-daЦенни 16 точки към актива си за генералното класиране за Световната купа добави самоковският биатлонист Красимир Анев. Българинът финишира на 25-а позиция в преследването на 12,5 км в словенския зимен център Поклюка и продължава да е сред първите 30 състезатели от началото на  сезона.

Краси можеше да се представи и по-добре, но две грешки на огневия рубеж му костваха изоставане от десетина позиции. Така националът пресече финалната линия с изоставане от 2:28,6 мин от победителя – обичайния заподозрян Мартен Фуркад от Франция.

За да се класира за преследването, Анев се пребори за 26-о място в спринта на 10 км предния ден. Любопитното е, че тогава нашето момче порази всичките 10 мишени, показвайки 100-процентова успеваемост с пушката.

Другият българин, който застана на старта в Поклюка – Антон Синапов, не можа да да влезе в зоната на точките и остана на незавидната 52-ра позиция. Все пак младокът натрупа нова доза опит, което ще му е от полза за предстоящите стартове за СК.

След златния медалист Фуркад се наредиха норвежецът Емил Хегле Свендсен и руснакът Антон Шипулин. Двамата водеха ожесточена битка за втората позиция, като в последните метри по-здрави нерви извади именно асът на скандинавската страна.

 

На снимката: Анев продължава да трупа актив в стартовете за СК

 

Spread the love