Сътресения в „Рилецо” след загубата от „Академик” (Пд) – разтрогнаха договора на Джеръл Симънс

Filed under: Спорт |

 

Босът Петър Георгиев: Спирам заплатите, след Нова година може да има още освободени

238-15-01-vasil1-snimka2

Крути мерки в „Рилски спортист” след загубата от „Академик” (Пд) в последния кръг на НБЛ! Заради незадоволителни резултати от началото на сезона ръководството на самоковския клуб прекрати договора на американския състезател Джеръл Симънс, който ще трябва да си търси нов отбор.

„Никой от играчите не е застрахован от подобни неща. Освобождаваме Симънс, все още не съм му купил билет, но и това ще стане. Не знам дали ще се привлече нов играч на тази позиция, това трябва да го преценят треньорите. Аз никога не съм ги спирал да мечтаят и да дават предложения. Да дойдат и да ми кажат тяхната гледна точка, а аз ще взема решение. Готов съм да играем и само с юношите”, потвърди новината президентът на „Рилецо” инж. Петър Георгиев.

„При мен всеки си заработва заплатата. Ако работиш – получаваш, ако не работиш – не взимаш, съдя според резултатите. Досега не ми се е случвало за Коледа да оставя мой служител без пари, но може би сега ще е първият случай в живота ми. Момчетата ще си получат заплатите тогава, когато започнат да правят това, за което съм ги назначил на работа. Представянето им в първенството до момента е разочароващо. Със сигурност вината е и на треньорите, и на играчите. Те трябва да си разпределят вината. Предстоят изключително трудни двубои. Аз съм сигурен, че ако искат, могат да се справят със ситуацията. Ако се стигне до серия от негативни резултати, след Нова година ще има още освободени. Вратата не е затворена нито навън, нито навътре, така че всичко зависи от тях”, предупреди подопечните си оръжейният бос.

След двете поредни загуби от „Лукойл Академик” и „Академик” (Пд) „Рилски спортист” напусна тройката и вече е четвърти във временното класиране с актив от 4 победи и 4 поражения. В следващия кръг – на 18 декември (неделя), представителите на рилския град гостуват на намиращия се във възход тим на „Балкан”.

В същото време Дисциплинарно-административният съвет санкционира със 100 лв. друг от американците в състава – Келвин Паркър, след дуела в Пловдив. Причината – в хода на срещата янкито не сдържа нервите си и реагира на съдийско отсъждане. Така, по доклад на дежурния представител на срещата Владимир Атанасов, Паркър отнесе стандартната за първо подобно нарушение глоба.

238-15-01-vasil1-snimka1

Инж. Георгиев показа, че ще действа с твърда ръка и освободи от отбора разочарованието Симънс (на снимка 2).

 

 

Spread the love