Бъчварова гневна: Не може хора, които не са стъпвали в Хитрино и не познават ситуацията, да коментират и объркват жителите

Filed under: България |

 

239-12-02-bachvarova„Хора, които не са стъпвали в Хитрино и по никакъв начин не познават ситуацията, коментират и объркват жителите. Ние информираме обективно и не крием нищо.” Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, след като тя и членове на кризисния щаб участваха в среща на общински съветници, кметове от региона и местни жители на Хитрино, предаде пресцентърът на МВР.

Бъчварова съобщи, че по време на срещата са били поставени редица въпроси, на които е обяснено какво и защо се прави и как се помага на хората, „защото тук сме всички, за да им помогнем“.

„Нашият интерес и амбиция е операцията в Хитрино също да приключи по-бързо, но трябва да гарантираме условията за сигурност. Обяснихме на хората технологично решенията, които сме вземали и които не са леки, а изискват определена експертиза“, обясни Румяна Бъчварова. Тя бе категорична, че властите нямат никакво желание или интерес да се бавят с отстраняването на цистерните, но „трябва да гарантираме условията за сигурност“.

„Стоим зад това, че ще обявяваме на населението за всяка изнесена цистерна, така че хората да са по-спокойни, но с категоричен срок не бихме могли да се ангажираме“, посочи главен комисар Николай Николов.

Бъчварова и Николов разясниха и планираните действия при гарантирана сигурност да се ускори процесът на работа и да се скъсят сроковете. Според плана в определена зона ще бъде осигурена втора работна площадка, която ще даде възможност докато едни от цистерните се транспортират и обработват на място, на други да се прави обстоен преглед.

Никоя от цистерните няма да остане на склад в района на селото, бе категорична Румяна Бъчварова.

 

снимка

Румяна Бъчварова бе категорична, че обективни данни дава само Кризисният щаб.

 

 

Spread the love