Кадетите на „Рилецо“ премериха сили с „Левски“, „Васил и Георги Илиеви“ и „Изобор“ за купа „София“

Filed under: Спорт |

 

241-14-02-vasil1-treniorite

Треньорите Димитър Магаев и Юлиан Алдимиров видяха интересни неща на тепиха в зала „Диана“.

Кадетите на „Рилски спортист“ завършиха 4-ти на традиционния турнир по класическа борба за купа „София“ в столичната зала „Диана“. Възпитаниците на Димитър Магаев и Юлиан Алдимиров надиграха с 6:4 победи „Изобор“ (Плевен) в първия кръг, но във втория паднаха с 4:6 от домакина на състезанието „Левски“.

В разпределението за медалите самоковските борци не устояха на напъна на съперниците си от „Васил и Георги Илиеви“ (Кюстендил) и след 10 епични битки преклониха глави – 4:6.

Така представителите на рилския град заеха четвъртата позиция в крайното отборно класиране. Победител в спортната проява стана тимът на „Левски“. Втори след голяма въртележка (по-малко загуби с туш) изскочи „Изобор“, а трета остана селекцията на „Васил и Георги Илиеви“.

Схватките в зала „Диана“ бяха изгледани на живо от куп родни легенди като Рахмат Сукра, Николай Гергов, Явор Янакиев, Валентин Райчев, Серафим Бързаков. Двубоите проследи с интерес и президентът на федерацията Валентин Йорданов.

След почти едномесечна пауза борците на „Рилски спортист“ ще се пуснат в държавното лично първенство за юноши в Сливен (14-15 януари). Републиканският шампионат за кадети пък е в края на същия месец в Бургас.

Spread the love