Състезателят по мотокрос Велик Кличуров стана спортист №1 на СК „Калабак” (Самуилово)

Filed under: Петрич,Спорт |

 

Любомир Костадинов обеща да закупи първия мотоциклет „Кавазаки” за най-малките състезатели по мотоспорт

241-14-01-15645203_824422691044281_866525147_n

Състезателят по мотокрос Велик Кличуров стана спортист на 2016 година на Спортен клуб „Калабак” – село Самуилово пред около 200 души в ресторант „Челик” – село Коларово. През последните няколко години Кличуров показа завидна упоритост и последователност в подобряването на спортната си форма, с най-много спечелени титли на държавни и международни първенства и турнири в Македония, Гърция и България.

На церемонията присъстваха и кметът на общината Димитър Бръчков, директорът на дирекция „Спорт” Нако Манастарлиев, началникът на канцеларията на кмета Иво Попов, общинският съветник Георги Ангелски, Дафина Пецева – кмет на село Габрене, и Гергана Тодорова – кмет на село Марикостиново.

241-14-01-15644465_824423364377547_344972538_n

Водещ на церемонията бе кметът на Самуилово и ръководител на „Калабак” Кирил Стоянов, който в присъщия си атрактивен стил обявяваше имената на наградените.

За най-добър вратар на годината бе обявен Вангел Яков. Защитник на 2016 година стана Георги Гавазов. Най-полезен играч на годината е Стефан Бухлев. Илия Илиев бе награден като най-добър нападател. Янислав Власов бе отличен като голмайстор на годината. Валентин Илиев получи отличието за борец №1 на 2016-а.

Отличия получиха и децата на спортния клуб, повечето от които следват бащите си по стъпките им в спорта. Кевин Гавазов, син на защитника Георги Гавазов, се окичи с медал, връчен му от кмета Димитър Бръчков. Медал получи и Диего Александров, син на бивш нападател на „Калабак”. Кевин Гавазов и Диего Александров получиха и календари на „Левски”, осигурени от Любомир Костадинов от Националния клуб на привържениците на синия отбор. Любомир Костадинов обеща да закупи първия мотоциклет „Кавазаки” за най-малките състезатели по мотоспорт. Очаква се още три такива да се закупят, за да може да се изгради цялостната пирамида на мотоклуба и да се подават кадри за мъжкия отбор.

Най-малкият състезател по мотокрос, който е карал мотор на мотополигона до Самуилово – Александър Тасев от Симитли, също получи награда. Димитър Грозданов от Симитли, наричан детето чудо на мотокроса, е сред отличените състезатели. „Той допринесе трасето край Самуилово да стане известно и в Дания. Когато тук гостуваха състезатели от датския град Исхой, Димитър, който е втори в класа си в България, се състезава с втория в Дания и го победи с по 4 секунди преднина на обиколка. Така тук, на пистата до Самуилово, Дания беше на колене”, каза Кирил Стоянов при награждаването на Димитър Грозданов. Отличия получиха и мотосъстезателите Марио Тотошев, Кристиян Толев, Димитър Шимов и Стойчо Филатов.

Нако Манастарлиев от Общинска администрация – Петрич подари на детския футболен отбор на „Калабак” две футболни топки.

Председателят на мотоклуба на Симитли Димитър Тасев връчи на кмета на Самуилово Кирил Стоянов приз за най-добре подготвено трасе.

Със златен медал бе отличен дългогодишният автоинструктор Стоян Трайков, който за първи път през 1967 година организира мотокрос в Коларово и го спечелва. Трайков е и автор на текста на химна на „Калабак”, музиката и аранжиментът са на композитора Светослав Лобошки.

Медал получи и доайенът на спорта в Самуилово Алекса Велев, който е работил неуморно за подготовката на мотополигона за мотокрос „Гран При Петрич” – 2016.

Spread the love