Каратистът Мартин Зайков и хандбалистът Димитър Ортомаров станаха носители на наградата „Спортист №1” в Гоце Делчев

Filed under: Гоце Делчев,Спорт |

 

????????????????????????????????????

Кметът Владимир Москов връчва наградата на Мартин Зайков (спортист на годината до 18 г.)

242-01-10_1136

Кметът Владимир Москов награждава Димитър Ортомаров.

Каратистът Мартин Зайков и хандбалистът Димитър Ортомаров грабнаха титлите „Спортист на годината” в Гоце Делчев. Мартин  стана носител на приза в категория до 18-годишна възраст, а Димитър – в категория над 18 г. На церемонията присъстваха кметът Владимир Москов, заместниците му Богдан Боцев и Саид Иброш, председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта в Общинския съвет Димитър Гамишев, представители на спортните клубове в града.

242-01-10_1167

Отборът на годината (до 18 г.) – ФК „Неврокоп“ заедно с техния треньор Андон Калайджиев

242-01-10-_1163

Всички наградени

„Нашето желание е да бъдат стимулирани, оценявани и награждавани спортистите от Гоце Делчев, които са постигнали големи успехи през годината, донесли са гордост и много радост на своите съграждани и допринасят със своята дейност за развитието и популяризирането на спорта и на общината“, коментира кметът Владимир Москов. Носителите на наградата бяха определени единодушно от ръководствата на спортните клубове, регистрирани на територията на община Гоце Делчев.

242-01-10_1148

Заместник-кметът Саид Иброш награди Стоян Златев – треньор на годината в индивидуални спортове.

242-01-10_1132

Кметът Владимир Москов награждава двете носителки на трето място Аделина Иргова и Вили Халилова.

????????????????????????????????????

Заместник-кметът Богдан Боцев връчва наградата на Филип Чулев (второ място, спортист на годината до 18 г.)

242-01-10-1153

Димитър Гамишев връчи наградата „Отбор на годината до 18 год.“ на ФК „Неврокоп“.

Мартин Зайков е на 14 години и в момента е ученик в 8-и клас в Първо ОУ «Св. св. Кирил и Методий». Тренира в карате клуб «Ронин» – Гоце Делчев от 7 години, а от 5 години е състезател.

В неговата категория бяха връчени още награди. Второ място зае Филип Чулев, който е състезател на Тенис клуб «Самандови».

В категория „Спортист на годината за 2016 г.“ в индивидуални спортове до 18-годишна възраст бяха присъдени и две трети места. Те са за Аделина Иргова и Вили Халилова – състезателки на клуб по художествена гимнастика „Пирин Ем“ (Гоце Делчев).

Другият призьор за голямата награда Димитър Ортомаров е състезател на Хандбален клуб „Пирин“ (Гоце Делчев).

Той е роден през 1992 г. Става част от отбора на Хандбален клуб «Пирин» през 2013 г. Благодарение на силните му изяви на вратата през изминалата година той има основна заслуга за класирането на „Пирин” в „А” група.

Второто място в същата категория зае Томи Костадинов – състезател на Футболен клуб „Пирин“ (Гоце Делчев).

Наградата „Треньор на годината за 2016 година“ в отборни спортове бе присъдена на Андон Калайджиев – треньор на Футболен клуб „Неврокоп“ – гр. Гоце Делчев.

Наградата „Треньор на годината за 2016 г.“ в индивидуални спортове спечели Стоян Златев – треньор на карате клуб „Ронин“ (Гоце Делчев).

„Отбор на годината за 2016 г.“ до 18-годишна възраст стана ФК „Неврокоп“ – гр. Гоце Делчев с треньор Андон Калайджиев

„Отбор на годината за 2016 г.“ над 18-годишна възраст бе присъдена на ХК „Пирин“ (Гоце Делчев) с треньор Николай Пиргов.

 

 

 

 

Spread the love