Милион обезвредени дилъри и зависими във Филипините, над 2000 са убитите

Filed under: Свят |

 

245-13-02-pol-shef-filipiniФилипинската полиция обяви, че 1,049 милиона души са се предали, били са арестувани или са убити в рамките на войната против наркотиците, предава ДПА.

Войната, обявена от избрания през пролетта президент Родриго Дутерте, шокира света преди всичко със стотиците позволени убийства без присъда на хора заподозрени (или набедени) за наркопрестъпления.

Вчера началникът на полицията Роналд дела Роса съобщи, че 983 232 заподозрени наркопласьори и потребители са се предали на полицията, а от юли досега са задържани 42 543 души. Общо 2157 души са убити през същия период при полицейски операции, заяви полицията. Така общият брой обезвредени извършители на наркопрестъпления в държавата архипелаг в Тихия океан надхвърля един милион души.

Около 102 624 000 души е населението на Филипините тази година според оценка, публикувана в годишния справочник на ЦРУ за страните по света. Една трета от тях са на възраст до 14 години. Излиза, че в страната един от всеки 60-70 възрастни жители е наркопрестъпник, обезвреден през последните шест месеца.

 

снимка

Шефът на полицията във Филипините Роналд Дела Роса

 

 

 

Spread the love