Сноубордистът Валентин Миладинов – спортист на годината в Самоков

Filed under: Самоков,Спорт |

Росен Барчовски – най-добър треньор, БК „Рилски спортист“ – отбор на годината

 

245-14-02-snimka1Състезателят по сноуборд Валентин Миладинов бе избран за спортист №1 на Самоков за 2016 г. на стилна церемония в „Арена Самоков“. Талантът завоюва бронзов медал от отборния бордъркрос на вторите младежки олимпийски игри в Лилехамер (Норвегия), което натежа в избора в класацията. Миладинов тренира сноуборд от 2009 г. в клуб „Бороборд“, където треньор му е Константин Ахтаподов. Наставникът също бе отличен с второ място в класацията за най-добър треньор.

Първа подгласничка на Валентин стана бронзовата медалистка от световното по карате киокушин за девойки Мария Чепилова. 15-годишното дарование е част от клуб „Сатори“ с треньор Румен Санкийски, получил поощрителна награда.

Трета в престижното класиране остана състезателката по борба на клуб „Рилски спортист 2000“ Биляна Дудова. През годината тя се пребори за бронзово отличие от европейския шампионат за девойки в Букурещ, а по-късно отново в Румъния спечели Балканиадата в своята категория.

245-14-02-snimka2

Десетката допълниха Янко Ташев (мотокрос), Анита Гаврилова (аеробика), Симеон Даруиш (борба), Сезен Белберова (борба), Боряна Борисова (борба), Йоана Маринкова (борба) и Георги Околски (ски). Призьорите получиха почетни плакети от кмета на общината Владимир Георгиев, а най-добрите трима прибраха и парична премия – съответно 1000, 300 и 200 лв.

За отбор на годината бе избран БК „Рилски спортист“, спечелил в началото на годината за първи път в историята си Купата на България, а впоследствие и бронзовите медали от първенството на Националната баскетболна лига. Тези постижения предопределиха и наградата за треньор на годината, която отиде при тогавашния наставник на тима и сегашен спортен директор Росен Барчовски. Опитният специалист, както и баскетболният отбор спечелиха плакети и парични премии от 1000 лв., връчени от народния представител Радослав Стойчев. Втори в класацията за треньор се нареди Константин Ахтаподов (плакет и 300 лв.), а трети стана треньорът по борба Димитър Магаев (плакет и 200 лв.).

Поощрителни награди за постиженията си през годината заслужиха борците Александрина Кашинова и Стасимир Дойчинов, лекоатлетките Изабел Крамарска и Вивиан Кръстева, алпийките Бояна Радева, Косара Гущерова и Симона Скробанска, ски бегачът Александър Огнянов, сноубордистката Неда Пенчева, биатлонистът Здравко Тенев, баскетболистите Васил Лобутов и Васил Попов. Те получиха плакети от зам.-кмета Васил Сайменов.

„На територията на общината развиват дейност повече от 20 спортни клуба с над 900 трениращи в различните възрастови групи. Радваме се, че постиженията са много и достойните за тези награди – също“, изтъкнаха водещите на церемонията Анна Каменова и Любен Михайлов.

Една от най-добрите родни биатлонистки и настояща учителка в ПТГ „Никола Вапцаров“ – удостоената със званието „Почетен гражданин на Самоков“ Ива Шкодрева-Карагьозова, връчи поощрителни награди на състава на момчетата до 12 г. на волейболен клуб „Самоков“ с треньор Андрей Янчев, тима по футбол за деца, родени 2005-2006 г. на „Рилски спортист-2011“ с наставници Васил Киров и Петър Аджов, състава по футбол за деца, родени 2007-2008 г. на „Рилски спортист-Самоков“ с треньор Димчо Маринов. Поощрителни плакети получиха и специалистите в леката атлетика и баскетбола Костадин Чифлиджанов и Маргарита Маринкова.

След церемонията музейната експозиция „Спортната слава на Самоков“ във фоайето на залата бе обогатена с Купата на България по баскетбол.

Чар и аромат на церемонията придадоха изпълненията на момичетата от танцово студио „Кати“ с хореограф Катрин Митева и мажоретен състав „Самоков“ с ръководител Теменужка Янкова към читалище паметник „Отец Паисий“.

На снимка 1: Призовата тройка: Валентин Миладинов, Мария Чепилова и Биляна Дудова

На снимка 2: Треньорът на годината Росен Барчовски бе сред най-щастливите в залата.

 

Spread the love