Кметът на Симитли Апостол Апостолов закла 2 прасета за имения ден на сина си Стефан, посрещна 500 гости

Filed under: Благоевград,Оживление |

 

246-24-02-dve2

Късметът от питката се паднал в общинския управник.

Над 500 души от Симитли похапнаха крехко свинско месо и вдигаха наздравици с червено вино в дома на кмета на Симитли Апостол Апостолов.

246-24-02-2-dve1

Апостолов – четвъртият отляво, закла две прасета за имения ден на сина си.

Две прасета закла градоначалникът за имения ден на сина си – футболния съдия Стефан Апостолов. Местните хора си знаят, че на този ден в общината кметът Апостолов черпи за празника. „Това е традиция от над 30 години. Моят баща всяка година на имения си ден колеше по 2 големи прасета и цяло Симитли празнуваше. Аз продължавам традицията и така вече 30 години. Надявам се и синът ми, и внукът ми – малкият Апостол, да продължават тази традиция, коментира Апостол Апостолов.

Преди дни коледарите орисаха дома на семейство Апостолови и нарекоха здрава, мирна и благодатна да бъде идната 2017 година. „Да сме много здрави, щастливи, усмихнати и животът нека ни поднася само хубави мигове. Берекет, благополучие и късмет да имате”, нарече кметът Апостол Апостолов. Тази година късметът в питата на семейство Апостолови се паднал в общинския управник. Той сподели, че не помни откога късметът не се е падал в него. Нека помага на всички, нарече кметът и заедно с веселите коледари извиха първото коледно хоро.

 

Spread the love