35 деца сираци и деца със специални нужди от Сапарева баня получиха 2224 лв. дарения

Filed under: Дупница |

 

246-05-02-dsc02523

Коледно-новогодишната благотворителна кампания бе проведена в подкрепа на деца в неравностойно положение.

246-05-02-dsc02530

Коледно-новогодишна благотворителна кампания в подкрепа на деца сираци и деца със специални нужди се проведе по инициатива на община Сапарева баня, съобщиха от пресцентъра на кметството в курорта. В навечерието на Нова година събраните средства са били раздадени на 35 деца до 18-годишна възраст в неравностойно положение. Паричните дарения сa разпределени спрямо набраната сума на деца от всички населени места на общината. Сумата, която е събрана в рамките на кампанията, е в размер на 2224 лв.

„Средствата бяха събрани по време на благотворителни снимки с Дядо Коледа и Снежанка, базар на джинджифилови сладки и сурвачки, кулинарна изложба и коледен концерт. В провеждането на мероприятията се включиха малки и големи доброволци, които дадоха част от времето и труда си, за да помогнат на деца от уязвими групи”, уточниха от управата на общината.

„Благодарим на всички, които подкрепиха кампанията и отвориха сърцата си за децата. В благородната кауза се включиха жители и гости на община Сапарева баня, институции и бизнесът. Надяваме се с общи усилия догодина кампанията да бъде още по-успешна“, каза кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Благотворителната коледно-новогодишна кампания, насочена към деца сираци и деца със специални нужди, се провежда за първа година в община Сапарева баня. Организаторите увериха, че намерението им е тя да се превърне в традиция.

 

Spread the love