Годеникът убиец от Куртово Конаре е направил пълни самопризнания

Filed under: България |

Минути преди убийството Милена поискала раздяла

il-rangelov-2

Илиян не пускал никъде Миленa, дори и на кафе с приятелки

27-годишният Илиян Рангелов, който прободе смъртоносно годеницата си Милена Динова, е направил пълни самопризнания, но след като разследващите са извадили железни доказателства за вината му, научи „24 часа“. Разследващите са разкрили престъплението в рамките на 24 часа. Още от началото Илиян е бил основният заподозрян, тъй като на криминалистите е било ясно, че не става въпрос за грабеж и изнасилване, а за убийство от ревност. „Рангелов не е имал никакви основания за ревност, но непрекъснато е подозирал Милена. Между двамата непрекъснато са избухвали скандали“, коментираха източници от разследването.

Минути преди да бъде убита, 26-годишната Милена Динова от Куртово Конаре е казала на годеника си, че се разделят заради патологичната му ревност. Тялото на младата жена бе открито около полунощ вчера на метри от къщата, в която живее с 28-годишния Илиян Рангелов. Двамата се сгодили на Коледа и планирали сватба, но младият мъж бил болезнено ревнив.

Младата двойка имала много проблеми и често се карали. Още със започването на отношенията между двамата млади, Илиян е следил и дебнел любимата си, проверявал е телефона й, тормозил я е психически и се е отнасял със страшна ярост дори към най-обикновени неща, съобщиха „Трафик Нюз“ и „Пловдив24“.

28-годишният мъж не пускал никъде Миленa, дори и на кафе с приятелки. Той бил изключително агресивен, като често изпадал в моменти на умопомрачение.

Веднага след Коледа, когато младата жена получила годежен пръстен, между Милена и Илиян избухнал и последният голям скандал. Минути преди да тръгне за работа, отчаяната и притеснена жена казала на Илиян: „Разделяме се!“ и е тръгнала за нощна смяна.

Тогава младият мъж грабнал нож, настигнал Милена на улицата и с един удар в сърцето я убил на място. След това убиецът се прибрал и си легнал. Така, когато колегите на Милена отишли да го търсят, той излязъл, преструвайки се, че са го събудили.

Снощи, след непрекъсната 24-часова работа на разследващия екип, включващ наблюдаващи прокурори, разследващи, криминалисти и психолози, Илиян Рангелов е задържан. Той е направил пълни самопризнания и му е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

При претърсване в дома му е намерен ножът, с който е убита Милена. Той е с острие над 15 сантиметра, бил е измит и поставен на обичайното място в кухнята.

По случая са работили екип от пловдивски и столични криминалисти, както и лично шефът на ОД на МВР старши комисар Христо Разсолков и окръжният прокурор Румен Попов.

Spread the love