Денислав Кехайов от ансамбъл „Пирин“: Благодарение на кмета на Благоевград Атанас Камбитов вече имаме нов автобус

Filed under: Благоевград |

 

Игрохорците виха хора около новото возило

07-01-b252ae8

„Благодарение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов Ансамбъл „Пирин“ вече има нов автобус, от който имахме голяма нужда”, каза Денислав Кехайов, художествен ръководител на ансамбъла.

Той обясни, че ключовете за новото возило са им били връчени лично от кмета по време на провелите се празнични концерти на ансамбъла около Коледа.

„Съпричастни на това събитие станаха както артисти от ансамбъла, така и присъстващите и от първия, и от втория концерт. Кръшни хора се извиха на площада пред зала „Яворов“ около автобуса и както се казва: „по Коледа стават чудеса“, а за нас това наистина бе чудо и прекрасен коледен подарък от община Благоевград“, каза още Кехайов.

Той изказа благодарността на целия ансамбъл към кмета д-р Атанас Камбитов и цялото общинско ръководство.

„По повод коледно-новогодишните празници Ансамбъл „Пирин“ зарадва жителите и гостите на Благоевград, както и всички негови почитатели с два концерта“, каза още Денислав Кехайов и обясни, че това е традиционно събитие за състава, като на база опит от последните години един концерт не е достатъчен и затова провеждат два в рамките на един ден.

„Много се радвам, че по време и на двата концерта зала „Яворов“ беше препълнена с хора, като имаше и правостоящи. Искам да отбележа, че концертите минаха под общото мото на Коледния фестивал на община Благоевград „Заедно по Коледа“. В рамките на концертите се постарахме да представим една разнообразна програма, която и тематично да отговаря на празничните дни“, каза още Кехайов.

Той добави, че музиката, песните и танците, включени в концерта, са били подбрани освен от богатото фолклорно наследство на Югозападна България, така и от Тракия, Шоплука и други фолклорни области.

Spread the love