Китаец върна 175 милиона долара, наградиха го с 30 долара и кутия цигари

Filed under: Новини,Свят |

uan-china

Жител на град Чанша, административен център на провинция Хунан, по погрешка получил от банка 1,2 милиарда юана /175 милиона долара/ и честният китаец веднага ги върнал, съобщава ТАСС, цитирана от БТА.

За достойната си постъпка г-н Лю получил доста скромно възнаграждение – чек от 30 долара и кутия цигари. Той отишъл да си открие сметка в една от градските банки, но заради грешка на оператора само след два часа станал притежател на истинско състояние. Сътрудниците на кредитната институция доста бързо открили грешната си трансакция към новия милиардер в юани. Той получил телефонно позвъняване от банката, чиито мениджъри го помолили да върне парите. Г-н Лю това и направил, допълни „24 часа“.

Грешката станала, след като неопитен служител в полето за сумата на трансакцията написал номера на картата на клиента. Лю заявил пред банкерите, че подобна грешка може да допусне всеки и помолил да не бъде наказван провинилият се служител. В знак на признателност от банката връчили чек на добросъвестния китаец на стойност около 30 долара и пакет цигари.

Spread the love