150 абитуриенти се явиха на безплатна матура в ЮЗУ, оценките се признават за кандидатстване във всички специалности на ПМФ

Filed under: Благоевград |

 

 

dav

dav

dav

dav

150 абитуриенти от 11 училища се явиха на безплатните състезания с формат на матура, организирани от Природо-математическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Учениците решаваха тестове по математика, биология, география, химия и физика. Изпитването по матуритетните предмети се проведе в Учебен корпус 1 на университета. Зрелостниците имаха на разположение два астрономически часа, за да решат тестовете по избрания от тях предмет. Оценките от състезанията ще се признават за кандидатстване във всички специалности на факултета през настоящата 2017 г. въз основа на специален сертификат.

Състезанията с формат на матура се организират за втора поредна година от Природо-математическия факултет на Югозападния университет в Благоевград. Новото тази година е, че е увеличен броят на матуритетните предмети. Освен това е разширен и териториалният обхват на инициативата, като включва не само Благоевградска и Кюстендилска област, но и всички области в Западна България. Всички състезания са под формата на традиционни матуритетни тестове на хартиен носител с време за решаване 2 астрономически часа. Засега единствено за състезанието по география се предлага и алтернативна форма на провеждането му – електронен тест.

 

Spread the love