Краси Анев след „Евро 2017“ в Полша: Съветваха ме да не стартирам, но на инат взех 2 медала

Filed under: Самоков,Спорт |

 

23-15-03-krasimir-anev

Самоковският биатлонист Красимир Анев, който направи силно впечатление със спечелените два медала (сребро в индивидуалната дисциплина на 20 км и бронз в спринта на 10 км) на европейското първенство в полския курорт Душники Здрой, призна, че е имал сериозни зравословни проблеми по време на големия спортен форум.

„Не е тайна, че на шампионата физически въобще не се чувствах добре, но волята ми в този момент бе над всичко. Треньорите ме съветваха да не стартирам и всяка вечер си лягах с мисълта, че на другия ден няма да участвам в състезанието. Мисля си обаче, че човек понякога трябва да опита в некомфортни условия да направи нещо значимо“, бяха първите думи на Анев.

Националът обясни отличната си стрелба в Полша (48 повалени мишени от 50 възможни) с пълната си мобилизация.

„Знаех, че трябва да стрелям чисто, защото физически не бях 100 % готов. Но аз съм си такъв – винаги, когато имам проблеми, успявам да се концентрирам и да си събера силите“, увери българинът.

Това, което виждат зрителите по време на едно състезание, е капка в морето в сравнение с труда, който сме положили преди това. Именно заради това всеки медал и всяко призово класиране са толкова значими“, подчерта почетният гражданин на Самоков.

„Здраво съм стъпил на земята и ще продължа да давам максимума от себе си във всяко следващо състезание“, завърши коментара си един от най-добрите родни биатлонисти.

 

На снимката: Красимир Анев

Spread the love