Краси Анев счупи нов рекорд на световното първенство по биатлон в Хохфилцен

Filed under: Самоков,Спорт |

 

35-15-01-vasil1-krasimir-anevv

Красимир Анев

Красимир Анев завърши по подобаващ начин участието си на световното първенство в Хохфилцен, Австрия. Самоковският ас затвърди мнението на специалистите, че е във върхова форма, финиширайки 12-и в масовия старт на 15 км. Това е и най-предното класиране на български състезател в масов старт за световно първенство в историята.

Анев демонстрира завидно постоянство на планетарния форум в Западен Тирол, като записа 6-о, 7-о, 12-о и 16-о място в индивидуалните състезания, както и 9-о място с родната щафета.

Почетният гражданин на Самоков се движеше в челото на надпреварата до последната четвърта стрелба, но един неточен изстрел го лиши от шансове за дебютен медал на световни шампионати и го прати на 53 секунди зад победителя Симон Шемп (Германия). Сребърното отличие грабна Йоханес Тингес Бьо от Норвегия, а бронзът стана притежание на представителя на домакините Симон Едер.

Другият българин в състезанието – Владимир Илиев, завърши 20-и с 3 грешки на рубежа.

Spread the love

Коментар за: Краси Анев счупи нов рекорд на световното първенство по биатлон в Хохфилцен

  1. На измислена европейска шампионка по-сноуборд дадохте най-хубавото място за хотел в Боровец ! На най – великият ни скиор алпиец дадохте малко парцелче да си изкарва пари за семки ! А на това сърцато Самоковче Краси Анев което се бори до последен дъх с назобените световни величия за да прослави Градо и България , него с какво ще го стимулирате другари господари на Самоков?

    WC
    2017/февруари/20 at 21:17 PM