Хотелът на германския предприемач Манфред Дийл „Танне” в Банско се продава за 4 195 096 лв., на общината дължи 438 718 лв.

Filed under: Банско,Бизнес |

 

 

37-03-02-tane

Хотел „Танне”

37-03-02-%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%b4%d0%b8%d0%b9%d0%bb

Манфред Дийл

Германският предприемач Манфред Дийл, съсобственик на известния хотел „Танне“ в Банско, е сред най-големите длъжници на общината в Банско, като частен съдия-изпълнител продава и самия хотел на немеца. Фирмата на чужденеца дължи на общинската хазна 438 718 лв. Местните хора разказват, че в Банско Дийл е наричан Робин Худ и припомнят, че той е направил десетки дарения в общината, направил и основен ремонт на стадиона в Банско. „Един от първите луксозни хотели в Банско, хотел „Танне“, е на изживяване. Обявен е за публична продан, но никой не го купува. От толкова много дългове сигурно и сметките му са запорирани, но дали е така, само той си знае”, предполагат местните хора. Факт е обаче, че хотелът и сега функционира и кани посетители. Управителката Виолета Поповска не бе открита за коментар и не стана ясно дали служителите си взимат редовно трудовите възнаграждения.

Банскалии не знаят каква е съдбата на собственика на четиризвездния хотел Манфред Дийл, но припомнят, че преди време той е бил арестуван в родината си по подозрение в пране на пари. Преди време той имал и няколко компании за туристически услуги и реклама в страната.

Доскорошната перла в туристическия бизнес на курортния град хотел „Танне”, собственост на „БД турс” ООД, бе обявена за публична продан, с първоначална цена, от която тръгва наддаването, 4 195 096 лв. Никой обаче не поиска да купи хотела.

Причината за публичната продан са неразплатени задължения на собствениците на хотела към всякакви кредитори, включително и комисията за конфискация на имущество, придобито от незаконна дейност, която има и наложена възбрана върху собствеността.

Spread the love