Бойко Борисов: От първия ден ще обърнем бюрокрацията и администрацията да работи за хората и бизнеса

Filed under: България |

 

 Нищо не можем да излъжем, нищо не можем да ви обещаем повече от това, което казах, заяви лидерът на ГЕРБ

38-12-01-plakat-gerb

„От първия ден ще обърнем бюрокрацията и администрацията да работи за хората и за бизнеса”, каза лидерът на ГЕРБ, бивш министър-председател и водач на листата на партията в 25-и МИР – София-град по време на Европейски форум „Предприемачество за растеж“.

„След образованието, което слагаме като приоритети и принудата всеки да отиде да учи, за да излезе грамотен, за да може да си намери работа, и то да бъде конкурентоспособен, за да може да се развие след това, веднага след години ще благодариш на тези, които са те принуждавали да учиш“, каза той и посочи, че държавата трябва да приложи всички форми на принуда. Борисов обърна внимание и върху фалшивите инвалидни пенсии и отбеляза, че има много да се направи по тази тема. Според него звената, които са направени за борба с контрабандата, могат да се приложат и там.

„В общи линии от идентифицираните проблеми другият, който мори и създава усещането за корупция, за нещастие ако щеш, това е бюрокрацията. Вече имаме закони, имаме агенция за електронно управление, имаме знанията как да стане. В много от министерствата дори е направено“, допълни Борисов. По думите му най-големият проблем е, че ГЕРБ са много скучни и прогнозируеми и се знае всичко, което ще правят.

„Нищо не можем да излъжем, нищо не можем да ви обещаем повече от това, което казах“, заяви Борисов и коментира, че му се иска да се вдигнат доходите и българинът да е щастлив. Според него това е постижимо, когато държавата е стабилна, спокойна и прогнозируема.

„Сега трябва да сядаме и да се обясняваме на нашите политически опоненти“, посочи Борисов и допълни, че от ГЕРБ са започнали от тези неща, които касаят живота и здравето и най-вече носят повече доходи.

По адрес на БСП лидерът на ГЕРБ заяви, че те отчитат 49-и конгрес.

„ГЕРБ е на 10 години, всичко това, което изброих, е в рамките на 10 години. Ако бяхме на 130 години, сигурно и ние щяхме да имаме на Бузлуджа една неподдържана чиния“, допълни Борисов. По отношение на отстраняването на главния секретар на МВР Георги Костов лидерът на ГЕРБ коментира:

„Пилот в държавата няма, кой предложи смяната на главния секретар на МВР? Това каза лидерът на ГЕРБ. Не ме интересува името и субекта, кой е най-висшата професионална фигура на МВР. Но да се объркат всичките за пореден път кой го сменя, какви са мотивите, но само преди една седмица казват, че няма такова нещо. Кой предложи смяната? Кой? Интересува ме кой модел“.

Категорично сме „за“ плоския данък, всяко пипане на данъците ще увеличи сивия сектор, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По отношение на борбата с контрабандата, той заяви, че тя трябва да продължи, защото това генерира ресурс в бюджета, но прави и конкурентоспособни компаниите, работещи в България.

Във връзка с образованието Борисов коментира, че подготовката на кадрите пряко кореспондира с конкурентната работна ръка.

„Това не се ли направи, ние сме малки като държава. Живата сила, живата работна ръка е изключително важна“, коментира Борисов. Според него не само в София, но и в останалите градове трябва да се правят инвестиции.

„Според мен това, което се реализира, само допринесе за развитието на предприемачеството, за развитието на бизнеса“, каза Бойко Борисов.

 

Снимка:

Бойко Борисов при представянето на водачите на листи на ГЕРБ

Spread the love