Иракската армия превзе летището в Мосул

Filed under: Новини,Свят |

irak-armia

Иракски въоръжени сили.

Иракските правителствени сили са превзели летището в Мосул часове след като започнаха офанзива срещу „Ислямска дърава“, която контролира западната половина от града, съобщи държавната телевизия, цитирана от Ройтерс.

„Силите за бързо реагиране и федералната полиция изцяло контролират летището на Мосул“, се чете в извънредна новина, която върви по тв екраните, уточнява БТА.

По-рано днес иракските въоръжени сили са щурмували разположените в близост до държания от „Ислямска държава“ град Мосул летище и военна база, предадоха информационните агенции.

„Силите за борба срещу тероризма и елитните части на МВР са се спуснали към летището и към близката военна база „Ал Гозлани“, заяви прес-секретарят на антитерористичните сили Саба ал Нуман. „Нашите сили са започнали мащабна операция рано сутринта. Можем да потвърдим, че летището от военна гледна точка е паднало и скоро ще го контролираме напълно“, добави той.

След като изгониха „Ислямска държава“ от източната част на Мосул миналия месец иракските въоръжени сили се стремят да превземат летището и от него да започнат операцията по превземането на западната част от иракския град.

Spread the love