Продават хлебозавода в кюстендилското село Раждавица за 43 650 лв. след ипотека, обезлюдяването на селото обрекло бизнеса на гибел 

Filed under: Актуално от днес,Бизнес,Кюстендил |

Собствениците от кооперация „Единство“ с председател Валентин Борисов се принудили да ипотекират сградата

38-07-01-hlebozavod

Хлебозаводът в Раждавица се продава

Стар хлебозавод в кюстендилското село Раждавица отива на публична продан след решение на частното съдебно изпълнение. Обектът е сложен на тезгяха за цена от 43 650 лева, става ясно от обявлението. Мястото се намира на централна улица и е с площ от 2 518 кв. метра. Дълги години хлебозаводът е бил действащ благодарение на местната Потребителна кооперация „Единство“. Обезлюдяването на селата и оттеглянето на жителите към по-големите градове намалило значително и продажбите на насъщния. Продажбите секнали до минимум и от кооперацията били принудени да ипотекират имота в Юробанк. До продажбата се стигна, след като дружеството започнало да изпитва затруднения да изплаща ипотеката.

В едномесечен срок е предвиден и оглед на хлебозавода. Бизнесът, решил да участва в наддаването, предвидено в една от залите на Районния съд, трябва да плати задатък от 10%. 24 март е датата на отваряне на офертите, които ще постъпват за закупуване на хлебозавода в селото, където се намира и пещерата на отшелника свети Иван Рилски.

Ипотеката на хлебозавода датира от 2008 година, регистрирана е и в Службата по вписванията в местния Районен съд. Сградата е тухлена, снабдена е с ток и вода.

Справка в Търговския регистър с вчерашна дата показва, че в състава на ПК „Единство” – Раждавица, като председател е вписан Валентин Борисов. Членовете на Управителния съвет са Георги Иванов, Николай Роглев, Соня Божидарова, Норка Мирчова. Като предмет на дейност е записано търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки. В списъка се включват дребни строителни дейности и ремонти, преработка на билки и гъби, рекламна дейност.

 

Spread the love