Кметът Кирил Котев назначи Наталия Чолева, Тодор Бойчев и Мария Бойкова на работа в община Сандански по програмата „Старт в кариерата”

Filed under: Актуално от днес,Сандански |

 

Чолева ще изпълнява длъжността мл. юрисконсулт, Бойчев започва като мл. експерт „Екология”, Бойкова е към социалната дирекция

40-05-01

Кметът на община Сандански Кирил Котев назначи трима млади специалисти на работа в общинската администрация, съобщиха от пресцентъра на община Сандански. В следващите 9 месеца те ще имат възможността да натрупат професионален опит и да развият своите трудови качества. Младите висшисти са назначени в различни дирекции. Наталия Чолева, завършила право в ЮЗУ „Неофит Рилски“, ще изпълнява длъжността мл. юрисконсулт към дирекция „Административно, правно и информационно обслужване и човешки ресурси“; Тодор Бойчев, магистър по екология и опазване на околната среда, е назначен за мл. експерт „Екология“ в дирекция „Стопанска и инвестиционна политика, проекти и програми“ и Мария Бойкова, която е завършила българска филология и в момента учи за магистър по публични комуникации в сигурността и отбраната, също е назначена като младши експерт към дирекция „Образование, култура, спорт и социално дело“. Всички те в момента се запознават с нормативната база документи и спецификата на своите задължения.
Програмата „Старт на кариерата“ осигурява възможност за придобиване на трудов стаж и преход от образование към заетост. Всички млади висшисти, участващи в програмата, са били регистрирани в дирекция „Бюро по труда“ като безработни или заети лица и след подбор се разпределят според специалността, която са завършили.
При добри резултати и бързо усвояване на работните цели всеки един от тях ще има възможност да остане на работното си място след изтичане на 9-месечния договор, тъй като за ръководството на община Сандански е важно попълването на състава с млади, инициативни и образовани хора.

Spread the love