След публикация във „Вяра”: Кметът Чимев задължи директорите на забавачки незабавно да информират община Дупница при инциденти

Filed under: Дупница |

6-годишният Кристиян от Дупница скочил от прозореца на ДГ „Калина”, докато помощник-възпитателката Добрина Андонова била на тоалетна, детето е с прехапана устна и охлузвания

40-03-01

Методи Чимев

Комисия, назначена със заповед на кмета инж. Методи Чимев, извърши проверка на 23 февруари в ДГ „Калина” в Дупница във връзка с инцидента с пострадало дете ден по-рано, съобщиха от общинския пресцентър. 3-членната комисия бе в състав Таня Петрова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“, Тодор Петков – началник-отдел, и Диана Самарджиева – гл. специалист „Образование“. Директорката на детското заведение Райна Хаджийска е запознала комисията със случая и предприетите действия от нейна страна.

40-03-01-%d1%85%d0%b0%d0%b4%d0%b6%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b0

Райна Хаджийска

„По данни на директора до 10.00 ч. детето е влязло в конфликт с три деца от групата и учителката Елза Иванова-Васева решава да го изведе в друга стая. Поверено е на помощник-възпитателката Добрина Андонова в 10.00 ч. Същата отива до тоалетната, като оставя детето без надзор. Прозорците на занималнята са били отворени и детето е скочило. Оказана му е първа помощ от медицинската сестра Ваня Енчева, която е установила, че Кристиян е контактен, с прехапана долна уста и охлузна рана около брадичката. Г-жа Хаджийска е позвънила в 10.20 ч. на родителите, които са дошли в детската градина около 11.00 ч. и отвели детето. Комисията е установила, че е извършено нарушение в случая, тъй като детето е оставено без надзор от персонала. На детето е оказана адекватна помощ от страна на персонала и родителите са уведомени своевременно“, се казва в протокола от проверката.

Уведомителни писма от инж. Чимев до всички директори на детски градини в общината ще бъдат изпратени днес. Съгласно текста на писмата при възникнали инциденти, аварии, злополуки с деца, педагогически специалисти и непедагогически персонал в срок до един час от узнаването директорите трябва да подадат първоначалната информация до Дирекция “Хуманитарни дейности” в община Дупница, а в срок до 24 часа писмен доклад до кмета, съдържащ информация по случая и предприетите действия.

 

Spread the love