Водачът на „Реформаторски блок-Глас народен” в Пиринско Димитър Делчев: Силен антикорупционен закон ще сложи край на феодализираните общини 

Filed under: Благоевград,Петрич |

 

42-03-01-1Силен антикорупционен закон ще сложи край на феодализираните общини и ще остави парите в джоба на гражданите, а не само в малък брой избрани, заяви при откриването на кампанията в Благоевград Димитър Делчев, водач на листата в Пиринско на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”. Това, което наблюдаваме днес, са феодализирани кметства, на каквото прилича и Благоевградска община, където поръчките се дават на свои хора, депутати, които, вместо да защитават обществения интерес, се водят от личната си облага.

42-03-01-2

И срещу това ще продължим да се борим, каза Делчев. Реформаторският блок е единствената дясна сила, която предлага решения, без да се опира на популизма, категоричен бе Делчев. Имам огромно притеснение за левите послания, които идват и от ГЕРБ, затова се надявам в тази кампания с Цветанов да влезем в дебат за развитието на десницата, каза още Делчев. От коалицията „РБ – Глас народен” залагаме на партиотизма, но не основан на омразата срещу различните, а на родолюбието и модернизирането на България, с гаранции за баланс между права и задължения на всички граждани, добави той.

42-03-01-3Основната цел на тези избори е да покажем, че знаем как се работи в отбор и знаем как да постигаме успехи заедно, каза Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок. В тази кампания водещи са приоритетите, които ние от РБ наложихме в 43-тото Народно събрание. Преди не се говореше за образование, нито за здравеопазване или борба с корупцията, но днес това са основни теми на сблъсък, добави Кунева. Анна Бистричка, която е под номер 3 в листата на РБ в Благоевград, подчерта, че на тези избори коалицията ще е още по-силна с партньорите от „Глас народен”. Станахме най-добрият отбор, подчерта още тя. Гарантът за сигурността на България е присъствието на нашата коалиция „Рефоматорски блок – Глас народен” в парламента. Чака ни много работа в образованието, здравеопазването, сектор сигурност и ще я свършим, заяви Вельо Илиев, втори в листата на коалицията.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Spread the love