„Вихрен” и „Пирин” (Разлог) не се победиха в Сандански, домакините играха 75 минути с човек по-малко

Filed under: Разлог,Спорт |

44-14-03-nikolai-nikolov

Опашкарското дерби между отборите на „Вихрен” (Сандански) и „Пирин” (Разлог) завърши при нулево равенство. Този мач се ръководи от главния съдия Вихрен Манев, който показа един червен и пет жълти картона на футболисти от отбора на „Вихрен”, което не се понрави на треньорския щаб и на феновете. Още в 15-ата минута арбитърът видя грубо нарушение на Илиян Панчев срещу Благой Родов и го отстрани от игра, оставяйки отбора на домакините с човек по-малко до края на срещата.
През първата част играта се водеше повече в центъра на терена. Венцислав Стоянов и Николай Георгиев при бързи контраатаки на домакините обстрелваха вратата на гостите, но до откриване на резултата не се стигна.
След почивката очаквано отборът на „Вихрен”, който беше с десет човека на терена, заигра по-прибрано, разчитайки напред на контраатаки. Веднъж Венцислав Стоянов обстрелва опасно вратата на гостите от фаул, а след това и Васил Захариев не бе точен отблизо срещу стража на „Пирин”.
Теренът на градския стадион не бе добър и не позволяваше на футболистите да разгънат истинските си възможности.
След мача старши треньорът на „Вихрен” Емил Тренков сподели: „Много съм доволен от старанието и желанието на футболистите, на които гласувах доверие. Всички те спазиха тактическите ми указания, но с човек по-малко трудно бе да спечелим повече от една точка».
Николай Николов от треньорския щаб на „Пирин” (Разлог) определи резултата като напълно реален. „Безобразен терен. Футболистите спукаха топката от ритане. За мен домакините играха доста често извън позволеното по правилник”, коментира той.

Следващият мач на „Пирин” е срещу „Сливнишки герой”, а на „Вихрен” е в Перник срещу местния „Миньор”.

 

Снимка:

Николай Николов определи терена като безобразен

 

Spread the love