Върнаха Златистия на топло заради потрошената полицейска бариера, след като съдът в Дупница го пусна с подписка

Filed under: Дупница |

Дупничанинът в момента се лекува в болницата на Централния затвор

42-01-10-zlati-zlatistiqa

Злати Златев – Златистия

Злати Златев – Златистия отново е под стража с решение на съдия Галина Мухтийска от Кюстендилския окръжен съд заради връхлитането с колата си в двора на полицията в Дупница. Районният съд в Дупница го пусна с подписка преди дни, но кюстендилските магистрати веднага го върнаха на топло.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Съдия Галина Мухтийска

Мярката „подписка“ на Дупнишкия районен съд (ДРС) бе протестирана от прокурор Емил Павлов. Според него тя е незаконосъобразна и настоя да бъде отменена. Представителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил, Костадин Босачки припомни, че срещу Златистия се води досъдебно производство от 14 декември миналата година.

Повдигнати и предявени са три обвинения за извършени престъпления на същата дата. За тях законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 до 6 години.

Злати Златев – Златистия бе задържан заради това, че влетя с колата си в двора на полицията, като счупи бариерата. Повдигнатите му обвинения са за шофиране след употреба на алкохол и увреждане на чуждо имущество, както и за хулиганство. Според прокурор Босачки съдът трябва да вземе предвид и богато съдебно минало на Златистия, което води единствено и само до извода, а именно, че същият е извършител на престъпленията, за които му е повдигнато обвинение и има опасност да се укрие или извърши други престъпления.

„Показанията на полицейските служители са многозначителни. Моят доверител се е държал коректно, независимо че е употребил алкохол, по никакъв начин не е предизвикал скандали, не е управлявал колата по начин да бъде опасен за останалите участници в движението. По стечение на обстоятелствата е решил да се оплаква в полицията точно тогава, когато не е трябвало“, заяви Райнов.

Според съдията от КОС Галина Мухтийска е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, също и реална опасност да се укрие.

„Следва да се има предвид, че Златистия е осъждан многократно и е привлечен като обвиняем за извършване на престъпление от общ характер в срока на условно предсрочно освобождаване. Освен това по отношение на него е образувано досъдебно производство за извършване на престъпление, за което няма данни да е приключило. Предвид изложеното, определението, с което е изменена мярката му за неотклонение „задържане под стража” в „подписка”, е неправилна, поради което следва да бъде отменено и вместо това бъде постановено определение, с което искането за изменение на взетата по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение „задържане под стража” в по-лека такава, бъде оставено без уважение“, заяви съдийката.

………………

 

 

 

 

Spread the love