Падналото от лифт на Боровец 8-годишното момиче е със счупено бедро, оперират го

Filed under: Самоков |

 

Детето е увиснало от седалката след първия стълб на лифта. Съоръжението веднага е спряно и ски патрул се е насочил със стълба към мястото на инцидента, казаха от фирмата концесионер

44-07-03

8-годишното момиченце, което падна от лифта на Боровец, не е успяло да седне на седалката и е увиснало веднага, след като съоръжението започнало да се издига. Припомняме, че инцидентът стана вчера в 12.38 ч. на лифта „Мартинови бараки“ в курортния комплекс. Детето е със счупено бедро и ще му бъде направена операция. То е настанено в детската противошокова зала в „Пирогов“.
Момиченцето е било на лифта с двама възрастни и още едно дете.
В съобщение на фирмата концесионер, цитирано от „24 часа“, се казва, че детето е увиснало от седалката след първия стълб на лифта. Съоръжението веднага е спряно и ски патрул се е насочил със стълба към мястото на инцидента.
Скиори на пистата обаче са протегнали ръце и са подканили възрастният на лифта да пусне детето, за да го хванат, се обяснява още в съобщението. Така детето е паднало и е счупило крака си. От фирмата концесионер напомнят, че туристите трябва да бъдат внимателни и да се доверяват на ски патрула и персонала, обслужващ лифтовете. Малко след инцидента Комисията за защита на потребителите (КЗП) съобщи, че е изпратила свой екип, който съвместно с Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) да установи причините за инцидента. След приключване на проверката ще бъде предоставена информация за резултатите.

 

Spread the love