Скандал в Кърджали: Полицията иззе стотици хранителни торбички с логото на ДОСТ и номера на партията

Filed under: България,Новини |

От Турция давали по 16 евро на пакет, а в пакетите имало храни на стойност 12 лева и 85 стотинки

dost-kj

Полицаи влязоха в склад в кърджалийския квартал „Студен кладенец“, където има тонове храни, с които партия ДОСТ купува гласове. Тази сутрин на рампа имало приготвени 400 пакета за купуване на гласове.

400 торбички с лого на политическа партия и с хранителни продукти от първа необходимост бяха открити днес при специализирана операция на криминалисти от ОД на МВР-Кърджали, съобщиха от пресцентъра на силовото министерство, цитирани от 24rodopi.com.

300 от пакетите са били в складова база в областния център, а 100 в микробус с кърджалийска регистрация.

Торбичките с хранителни продукти са иззети. Извършва се оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.

Преди това стано ясно, че бусове са влезли в склад в Кърджали, откъдето ще бъдат натоварени 600 пакета с храни с логото на партия „Демократи за отговорност, справедливост и толерантност“ и номера на бюлетината. Същите ще бъдат раздадени в няколко кърджалийски села в ранния следобед днес. Това предаде от място репортер на 24rodopi.com.

Скандълът с ДОСТ гръмна, заради финансирането на кампанията от Анкара. Спонсорът от Турция давал по 16 евро за пакет с храни, а снощи в ресторант „Ориентал“ в квартал „Възрожденци“ са били раздадени пакети, в които е имало продукти само за 12 лева и 85 стотинки (магазинни цени – б. р.). Активисти на ДОСТ питат кой прибира остатъка от парите.

Spread the love