Скандал в US морската пехота: Мрежа за женски голи снимки на 30 000-на група за споделяне във във Facebook

Filed under: Новини,Свят |

usa-pehota

Високопоставени американски политици осъдиха разпространението на голи снимки на жени от Морската пехота на САЩ. Според обвинението съществуващата мрежа насърчава сексуалното насилие и законодателите поискаха Морската пехота да разследва случая, съобщи Reuters.

Скандалът избухна в края на миналата седмица, след като „The Маrine Corps Times“, независима медия, публикува документ от вътрешна комуникация в морската пехота. В него се твърди, че съществува затворена 30 000-на Facebook група, която съдържа голи снимки на жени, които служат в армията. Много от фотосите са били придружени от име, ранг и местоназначение.

Пред изданието представител от Морската пехота заяви, че не е сигурно колко от военният персонал е бил замесен.

Председателят на Комитета по въоръжените сили към американския Конгрес Мак Торнбъри и Адам Смит, който също е член на Комитета, призоваха за пълно разследване.

„Унизително поведение от този тип е напълно неприемливо“, твърди Торнбъри в изявление.

„Очаквам Морската пехота да разследва напълно случая и да има заслужени последствия за онези, които са участвали доброволно“, отсича Торнбъри.

Адам Смит призова за потърпевшите да бъде осигурена подходяща подкрепа и заяви, че „подобно поведение от пехотинци и бивши военни е независимо, опасно и напълно неприемливо“.

Представители на следствената служба към Морската пехота не са дали коментар по случая.

Въпреки това в документа, с който разполага изданието, се твърди, че Пехотата е притеснена за случващото се в редиците.

„Такова поведение разрушава морала и подкопава доверието“, заключават от службата.

Spread the love